Her er Avinors nye konserndirektører

Del

Thorgeir Landevaag er ansatt som ny konserndirektør for de store lufthavnene (DSL). Han tar også over rollen som lufthavndirektør for Oslo lufthavn. Karianne Helland Strand trer inn i konsernledelsen som konserndirektør for bærekraft, konsept- og infrastrukturutvikling (BKI).

Dronebilder tatt på Oslo lufthavn april 2020.
Dronebilder tatt på Oslo lufthavn april 2020. UAS Norway, Anders Martinsen. Fri bruk mot kreditering.

Fra 1. juni tar Thorgeir Landevaag over rollen som konserndirektør for landets store flyplasser (Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger). Han blir også ny lufthavndirektør for Oslo lufthavn etter at Stine Ramstad Westby forlot Avinor i april.

I hans tidligere rolle som konserndirektør for bærekraft, konsept- og infrastrukturutvikling går Karianne Helland Strand inn i konsernledelsen. Hun jobber i dag som direktør for prosjekt og utbygging i BKI.

– Vi startet en bred prosess hvor vi vurderte interne og eksterne kandidater. Ganske raskt konkluderte vi med at vi har svært gode interne kandidater som vi ønsket å gå videre med. Jeg er svært fornøyd med at vi denne gangen både flytter kompetanse på tvers i Avinor og legger til rette for internt opprykk. Thorgeir og Karianne har bred erfaring, kompetanse og personlige egenskaper som gjør dem godt rustet for disse sentrale rollene i Avinor. Begge to er tydelige ledere med sterk gjennomføringskraft. Jeg er trygg på at dette er rette personene som vil løfte disse områdene videre, sier konsernsjef Abraham Foss.

Vender tilbake til Oslo lufthavn

Thorgeir Landevaag har en fartstid på over 20 år i Avinor, og har hatt en rekke stillinger i konsernet. De siste 6 årene har han vært en del av Avinors konsernledelse som henholdsvis konserndirektør Divisjon regionale lufthavner og sist som konserndirektør for BKI. Han ledet også arbeidet med utbyggingen av Oslo lufthavns nye terminal frem til 2018 og han har bekledd flere viktige lederroller på Oslo lufthavn.

– En fantastisk mulighet jeg ikke kunne si nei til! Det å få lov til å lede og videreutvikle landets fire største flyplasser, sammen med så mange flinke medarbeidere, er noe jeg er meget motivert for. Dette er helt klart en av de mest spennende jobbene i Norge

Krevende tid i vente

Landevaag vet hvilke betydning lufthavnene i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger har for hele lufthavnstrukturen til Avinor, og mener vi går inn i en krevende, men spennende tid.

- Vi skal fortsette å levere en sikker, stabil og effektiv drift, til glede for flyselskaper og passasjerer. Årene som kommer vil omfatte en spennende teknologisk utvikling for lufthavndriften. Vi må også øke lønnsomheten. Hele flyplassnettverket i Norge er avhengige av at disse lufthavnene både leverer solide overskudd og leverer sikker, effekt og stabil drift, sier han og legger til:  

- Dette skjer i en periode der vi har et stort internt fokus på hvordan vi kan få mest mulig lufthavn ut av hver krone, samtidig som vi skal gjennom både et grønt og et teknologisk skifte.  I sum er det en krevende, men spennende tid vi går inn. Heldigvis kommer jeg inn i en divisjon med svært kompetente og dyktige folk, som jeg ser frem til å få samarbeide med fremover, sier Landevaag.

Han vil fremover ha sitt arbeidssted på Oslo lufthavn, men vil jobbe tett på lufthavnledelsen ved de øvrige lufthavnene.

Bredt ansvar - fra bærekraft til nye lufthavner

Karianne Helland Strand har vært ansatt i Avinor siden 2018.Hun jobber i dag som direktør prosjekt og utbygging og sitter i ledergruppen i BKI. Hun har tidligere ledet arbeidet med strategi og kontrakt i prosjekt- og utbyggingsavdelingen og har fungert som prosjektdirektør for Ny lufthavn Bodø. Hun har bred erfaring med arbeid innen strategi, kontraktsarbeid, prosjekt og utbygging både i Avinor og hos tidligere arbeidsgivere.

– BKI har et bredt spenn i ansvarsområder, med fremtidens flyplassutvikling som en fellesnevner i alt vi gjennomfører.. Det blir spennende å se hva vi kan få til gjennom å fortsette styrking av samarbeidet med lufthavnene, og ved å utnytte den totale kompetansen vi har i konsernet på en bedre måte. Avinor besitter mye både tung og unik kompetanse, så jeg gleder meg veldig til dykke ned i materien for å se hva vi kan få til i arbeidet med å realisere konsernstrategien mot en bærekraftig fremtid. Jeg gleder meg enormt til å få lov til å være med å videreutvikle det gode arbeidet som allerede gjøres, og til å starte på neste kapittel, sier Strand.

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

Karianne Helland Strand trer inn i Avinors konsernledelse som konserndirektør for bærekraft, konsept- og infrastrukturutvikling (BKI).
Karianne Helland Strand trer inn i Avinors konsernledelse som konserndirektør for bærekraft, konsept- og infrastrukturutvikling (BKI).
Last ned bilde
Thorgeir Landevaag er ansatt som ny konserndirektør for de store lufthavnene (DSL). Han tar også over rollen som lufthavndirektør for Oslo lufthavn.
Thorgeir Landevaag er ansatt som ny konserndirektør for de store lufthavnene (DSL). Han tar også over rollen som lufthavndirektør for Oslo lufthavn.
Last ned bilde

Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av el-fly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 2.800 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og kommersiell virksomhet på flyplassene.

- Avinors offentlige journal

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

Første kvartal 2024: God dialog med eier for å sikre bærekraftige finansielle rammebetingelser14.5.2024 08:49:52 CEST | Pressemelding

-Tiltak for å forbedre inntekter og resultat står høyt på konsernets agenda, og Avinor arbeider kontinuerlig med å optimalisere kostnadene i den løpende driften. Det er god dialog med eier for å sikre Avinor bærekraftige finansielle rammebetingelser for fremtiden, sier Abraham Foss, konsernsjef i Avinor. I første kvartal 2024 reiste totalt 10,8 millioner passasjerer via Avinors lufthavner, som er en økning på 3,5 prosent sammenliknet med samme periode i 2023. Passasjerveksten for utenlandstrafikk har vært på 11,1 prosent, mens innenlandstrafikken har gått ned med 0,7 prosent. Selv om antallet passasjerer har gått opp i 2024 er det nedgang i antallet flybevegelser. Antallet passasjerer per flygning er dermed økende.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye