Handel og Kontor i Norge

Fare for streik i taxfree i Norge

Del

HK Norge møter Virke hos Riksmekleren 28. april, blir det ikke enighet vil HK Norge ta ut sine medlemmer hos TRN på Oslo lufthavn, Flesland og Værnes. Dermed vil taxfreesalget kunne stenge på disse stedene.

Mellomoppgjøret 2023
Mellomoppgjøret 2023 fri bruk

Meklingsfrist  
Meklingen starter søndag 28. april kl. 10.00. Hvis HK i Norge og Virke ikke blir enige innen fristens utløp midnatt natt til 30. april, blir det streik fra arbeidstidens begynnelse tirsdag 30. April. De siste årene har det ofte blitt meklet godt utover fristen, og dette kan skje denne gangen også.  

 
Hvilke bedrifter tas ut i en eventuell streik? 
Oversikten over hvilke bedrifter som tas ut i første streikeuttak finner du nederst i denne saken.  

I tillegg til TRN varsler HK Norge at svært mange butikker i Norgesgruppen og Coop vil bli tatt ut. Dette er kjente butikker som Meny, Kiwi og Coop Extra.  

HK Norge har også sterke klubber også innenfor byggevarekjedene. Her varsler HK at de vil ta ut en rekke Byggmakker og Løvenskiold.  

Uttaket omfatter drøyt 4.256 HK-medlemmer fordelt på virksomheter over hele landet.  

- Vi tar de bedriftene der vi har medlemmer og kampkraft, sier forbundsleder Christopher Beckham.  

HK Norge tror folk vil merke en streik allerede fra første dag.  

- Våre medlemmer jobber i butikker vi alle ser og bruker hver dag. Mange vil nok merke det hvis den lokale Coop-butikken eller hele Taxfree på Gardermoen stenger, sier Beckham 

  
Årsaken til bruddet   
HK Norges viktigste krav i disse forhandlingene er økt kjøpekraft, en skikkelig kompetansereform og økt tillegg for søndagen. HK Norge opplever av arbeidsgiver sine forslag ville gjort arbeidsvilkårene for ansatte innenfor varehandelen dårligere, og at de ansatte ville mistet kjøpekraft.   

Jeg opplever at det ikke er vilje til å imøtekomme våre krav. Da har vi ikke noe mer her å gjøre, uttalte HKs forbundsleder Christopher Beckham etter at bruddet hos Virke var et faktum. 

Kontakter

Bilder

Om oss

HK Norge er en arbeidstakerorganisasjon for ansatte i privat sektor. Medlemmene våre jobber blant annet innen  kontor, finans, handel, luftfart og servicevirksomhet. Med over 80.000 medlemmer er vi i dag LOs tredje største forbund. HK Norge jobber for at medlemmene våre skal ha trygge arbeidsplasser og gode lønns- og arbeidsvilkår.

Følg pressemeldinger fra Handel og Kontor i Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Handel og Kontor i Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Handel og Kontor i Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye