Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet

Fosterhjemsuka starter i dag: Stort behov for flere fosterhjem

Del

Alle barn har rett til en trygg barndom og god omsorg. Men i Norge i dag venter over 200 barn på et fosterhjem. Derfor arrangerer Bufetat, Oslo kommune og Bufdir Fosterhjemsuka.

en gutt og en trener på ishockeybanen. tekst i bildet: Fosterhjemsuka 22. - 28. april
Fosterhjemsuka skal bidra til flere fosterhjem. Bufdir

Under Fosterhjemsuka 22. - 28. april kan du delta på digitale møter eller ulike lokale arrangementer, som fosterhjemskafé i Oslo eller trimbingo med ordføreren i Levanger. Mandag kveld holder psykolog Peder Kjøs det digitale foredraget «Når kjærlighet ikke er nok».   

Målet med disse aktivitetene er å få flere fosterhjem her og nå, men også å motivere onkelen, treneren eller naboen til å stille opp dersom gutten på ishockeylaget ikke kan bo hjemme.  

— Dersom et barn ikke kan bo hjemme, leter kommunen og fosterhjemstjenesten som hovedregel i nærmiljøet først. Dette for at overgangen for barnet skal være så skånsom som mulig, sier Trine Lie Larsen, kommunikasjonsdirektør i Bufdir.   

Mange vurderer oppdraget i flere år 

Det er ulike årsaker til at noen barn ikke kan bo hjemme, og det er stadig behov for flere fosterhjem her i landet. Fosterhjemsuka er et krafttak for at flere skal bli fosterhjem. Akkurat som barn er forskjellige, så trenger vi et mangfold av fosterforeldre.  

Mange av dem som vurderer å bli fosterhjem har tenkt på det lenge —   mange i flere år, forteller Larsen:   

— Å delta på et arrangement under Fosterhjemsuka er uforpliktende, og forhåpentligvis får du informasjon og inspirasjon som gjør valget lettere. 

Alle arrangementene under Fosterhjemsuka 2024 finner du på fosterhjem.no.  

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir)

Bufdir er et fagorgan på områdene barnevern, barn, ungdom og oppvekst, adopsjon, familievern, likestilling og ikke-diskriminering og vold og overgrep i nære relasjoner.

Følg pressemeldinger fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye