Ticket Feriereiser

Vårens røde dager – slik får du maks ut av fridagene

Del

Med våren kommer også de røde dagene, og dermed den perfekte tiden å reise bort på en langweekend.  Første mai, Kristi himmelfart, 17. Mai og Pinse nærmer seg. I år ligger disse røde dagene fordelaktig i kalenderen i forhold til ekstra fri uten å ta ut for mange feriedager. Tyvstart sommeren før alle andre og møt varmen i sydlige Europa.

Barcelona
Barcelona

Etter en lang vinter lengter mange av oss etter sol og varme. Det er fortsatt en stund til den lange sommerferien, men i år er det også gode muligheter for langhelger allerede i løpet av våren. Samtlige av de røde dagene faller på hverdager, så ved å ta et par feriedager kan du få opptil ti dager fri.

- Å reise nå på våren er ikke bare fordelaktig med mange røde dager som kan forlenge ferien, men også når det gjelder temperatur og trengsel. På Kypros, Kreta og Rhodos er det for eksempel rundt 25 grader i luften og 20 grader i vannet i mai – og bedre plass på strendene enn på høysommeren, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

I år faller 1. mai på en onsdag, Kristi Himmelfartsdag som vanlig på en torsdag, mens 17. mai er på en fredag, rett i forkant av pinsens langfri. Det er fortsatt reiser igjen til vårens langhelger, men de mest populære hotellene selges raskt og flyprisene stiger jo nærmere vi kommer reisedatoen, så det er viktig å ikke være for sent ute.

- Er du ute etter mindre trengsel på reisemålet, er et tips å reise i forbindelse med våre høytider, som 17. mai og Pinse, da dette ikke er typiske internasjonale reisehelger andre steder. Selv prismessig kan disse helgene være fordelaktige, da de ikke er like forbundet med reiser som eksempel påske, sier Ellen Wolff Andresen.

Slik får du maksimalt ut av vårens feriedager i 2024:

  • Første mai: Ta 2 feriedager (2.-3. mai) og få 5 dager fri, eller ta 4 feriedager (29.-30. april + 2.-3. mai) og får 9 dager fri
  • Kristi himmelfart: Ta 1 feriedag (10. mai) og få 4 dager fri, eller ta 4 feriedager (6.-8. mai + 10 mai) og få 9 dager fri
  • 17. Mai og Pinse: Ta 4 feriedager (21. – 24. mai) og få 10 dager fri


Overstående utregning gjelder de som har fri på røde dager, og tar ikke hensyn til eventuelle halv- eller inneklemte dager

Nøkkelord

Kontakter

Om Ticket

Ticket er Nordens største feriereisebyråkjede med salg via butikk, på telefon og online. Ticket selger reiser fra samtlige ledende charterselskap, reisearrangører, cruiserederier, flyselskap, hotell og leiebilselskap. Ticket har 68 butikker i Norge og Sverige og online salg i 10 land under varemerkene Ticket, AirnGo og Charter. Ticket Feriereiser eies av investeringsselskapet Braganza.  

Følg pressemeldinger fra Ticket Feriereiser

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Ticket Feriereiser på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ticket Feriereiser

Oppdagelseslysten øker – stadig flere ønsker å besøke nye reisemål4.6.2024 09:30:00 CEST | Pressemelding

Nordmenn er glade i sol- og badeferier, og den viktigste grunnen til å reise utenlands er for å få sol og varme. Etter pandemien har vi prioritert velkjente reisemål fremfor å oppdage nye, en trend som nå ser ut til å avta. 36 prosent oppgir at den viktigste grunnen til å reise er å oppdage nye reisemål, og 22 prosent prioriterer eventyrreiser fremfor annen reising. Dette ifølge Tickets Kantar SIFO-undersøkelse.

Vi velger bort sommerreisen til fordel for lavsesong.10.5.2024 09:30:00 CEST | Pressemelding

Reiselysten er fortsatt høy og 64 prosent oppgir at de kommer til å reise utenlands på ferie i år, mot 45 prosent som oppga det samme i 2023. I år er det imidlertid 44 prosent (av de 64 %) som planlegger å reise i sommerferien, mot 50 prosent i fjor og 78 prosent før pandemien, ifølge reisebyrået Tickets siste Kantar SIFO-undersøkelse. Dette viser en trend om at vi ønsker å reise utenfor høysesongen og heller spre reisene mer utover året.

Få en forsmak på sommeren uten trengsel – her finner du de autentiske spanske perlene29.4.2024 14:00:00 CEST | Pressemelding

Spania har de siste årene vært nordmenns ubestridte favorittreisemål - og det vil det også være i 2024. Tall fra Tickets Kantar SIFO-undersøkelse viser at de aller fleste (16 prosent) velger Spania som landet de aller helst vil besøke i år. Reisemål som Palma, Malaga og Gran Canaria er klassikere som er på toppen år etter år. For å oppdage noe nytt, ikke så turisttungt, er Estepona, Cadiz og San Sebastian perler som bør oppleves.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye