Statens vegvesen

I rute med erosjonssikring av E16 forbi Ådalselva nord for Follum i Hønefoss

Del

E16 går her nær elva på et parti der terrenget er utsatt for utgliding og skred ved flom. Ved gunstige værforhold kan det bli tidligere gjenåpning.

Gravemasking som arbeider med erosjonssikringa av Ådalselva som ligger nær E16.
Utførende entreprenør for arbeidene er Anlegg Øst Entreprenør AS. Foto: Statens vegvesen

Arbeidene ble startet etter uværet Hans sine herjinger, som viste at terrenget inn mot E16 er utsatt for utgliding og skred ved flom. Det var derfor prekært å få ordnet dette før vårflommen.

Ferdigstilling er væravhengig

– Det som gjenstår er sluttarbeider for flomsikringsvollen i elva, mer bakfylling i terrenget innenfor vollen, samt å forbedre drenssystemet inn mot skråninga slik at denne ikke blir vasket ut, sier seksjonssjef Gunnar Eiterjord.

Det som er gjort så langt er omfattende skogrydding, utslaking av terrengskråningen fra E16 ned mot elva, samt etablering av flomsikringsvoll i elva. For å få utført arbeidene er det også etablert en egen anleggsvei fra E16 ved rasteplassen og ned til skredgropa.

– Flomsikringsvollen er viktig for å hindre at elva graver seg inn i skråningen med påfølgende utrasing, understreker Eiterjord

Kontraktsfristen er 28. juni, men om været holder seg kan arbeidene bli ferdig tidligere, slik at trafikken kan flyttes tilbake til ordinær trasé.

Fortsett å ta hensyn

– Det har vært en krevende løsning for trafikkavviklingen, hvor vi på rekordtid etablerte midlertidig E16 over Treklyngen industriområde til Follumsveien og Risesletta, slik at vi kan gjennomføre arbeidene, sier Eiterjord.

Han synes at det er gledelig at trafikkavviklingen så langt har gått bra og som planlagt.

– De aller fleste tar hensyn til nærmiljø når trafikken går via Follumsveien og er oppmerksom på myke trafikanter. Det er svært viktig at dette fortsetter i den resterende anleggsperioden, avslutter Eiterjord.

Slik holder du deg oppdatert

Du finner oppdatert trafikkinformasjon fra vegtrafikksentralene på www.175.no eller i appen Vegvesen Trafikk.

Tidligere pressemeldinger og mer informasjon om arbeidene

Følgende pressemeldinger om denne saken er sendt tidligere:

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Bilder

Gravemasking som arbeider med erosjonssikringa av Ådalselva som ligger nær E16.
Utførende entreprenør for arbeidene er Anlegg Øst Entreprenør AS.
Last ned bilde
Gravemaskin som arbeider med erosjonssikring av E16 som ligger nær Ådalselva.
Det er viktig å få ferdigstilt arbeidene før vårflommen.
Last ned bilde
Det er etablert en egen anleggsvei ned til skredgropa.
Det er etablert en egen anleggsvei ned til skredgropa.
Last ned bilde
Bildet av utglidningen etter Hans sine herjinger.
Bildet av utglidningen etter Hans sine herjinger.
Last ned bilde
Det ble etablert en midlertidig vei for omkjøring på bare en drøy uke.
Det ble etablert en midlertidig vei for omkjøring på bare en drøy uke.
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesen åpner 14. juni Torghatten ved Helgelandskysten som den første av tre store attraksjoner langs Nasjonale turistveger i 2024.23.5.2024 12:58:44 CEST | Pressemelding

Torghatten er en av tre norske reiselivsattraksjoner som etter flere års byggearbeider fremstår i ny drakt sommeren 2024. De andre to er Gjende langs Nasjonal turistveg Valdresflye (19. juni), og Vøringsfossen langs Nasjonal turistveg Hardangervidda (18. september). På Torghatten har Nasjonale turistveger samarbeidet med Brønnøysund kommune og Nordland fylkeskommune.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye