Mazda Motor Norge

Mazda CX-80, ny 7-seters SUV fra Mazda

Del
  • Komfortabel, romslig og allsidig, for opp til 7 personer
  • Kommer som plug-in hybrid eller med 6-sylindret dieselmotor, begge med firehjulsdrift.
2024 Mazda CX-80
2024 Mazda CX-80

Kolbotn, 18. april 2024. I dag avduker Mazda sin helt nye 7-seters SUV, Mazda CX-80, i en virtuell lansering: https://mzd.tools/VirtualReveal

Siden lanseringen av Mazda CX-60 blir Mazda CX-80 den andre modellen basert på Mazdas store plattform. Det blir den romsligste modellen for Mazda på det europeiske markedet og blir også deres nye flaggskip i regionen.

Mazda CX-80 viderefører utviklingen av Mazdas prisbelønte designfilosofi Kodo – Soul of Motion. Selskapets designere har fokusert på eleganse og rene overflater inspirert av  minimalistisk japansk estetikk, som fjerner alle unødvendige elementer.

Med en lengde på nesten fem meter og en akselavstand på over tre meter er nye Mazda CX-80 betydelig større enn Mazda CX-60. Den nye modellen blir også veldig fleksibel, med opp til 7 seter og helt nedfellbare seter både for andre og tredje seterad. For noen versjoner vil også en 6-seters konfigurasjon bli tilgjengelig. Med kapteinstoler for andre seterad som inkluderer separate armlener, justerbar ryggstøtte og både varme og ventilasjon i sitteputen.

Utover en rekke oppdaterte sikkerhetssystemer har Mazda CX-80 fått et nytt 3-soners klimaanlegg, Alexa1 stemmestyring, som styrer mange av bilens funksjoner, og ’’Trailer Hitch View’’ i 360o parkeringskameraet som gjør det enklere å rygge mot en tilhenger når den skal kobles til.

Mazda CX-80 blir tilgjengelig som plug-in hybrid, med en systemeffekt på 327 hk, og med en meget drivstofføkonomisk 6-sylindret dieselmotor på 254 hk og 48V mild-hybrid system. Plug-in hybriden har et litium ionbatteri på 17,8 kWh, som i følge preliminære data gir en elektrisk rekkevidde på 60 km, og et drivstofforbruk på 1,6* l/100 km, som tilsvarer et CO2-utslipp på 36* g/km ved blandet kjøring i henhold til WLTP. 

Dieselmotoren får et gjennomsnittlig drivstofforbruk på 5,7* - 5,8* l/100 km og CO2-utslipp på 148-151* g/km ved blandet kjøring i henholdt til WLTP, også da i kombinasjon med en 8-trinns automatgirkasse og firehjulsdrift. Hengervekt for begge drivlinjene er på 2 500 kg.

Prisene for Norge blir tilgjengelige når endelig typegodkjenning foreligger.

1 Amazon, Alexa og andre relaterte merker er varemerker som tilhører Amazon.com, Inc. eller dets   tilknyttede selskaper.

 *NB: Forbruks- og utslippsverdier i denne pressemeldingen er foreløpige i påvente av endelig typegodkjenning.

Kontakter

Dokumenter

Følg pressemeldinger fra Mazda Motor Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Mazda Motor Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Mazda Motor Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye