Åpner Skandinavias første bruktbutikk på Oslo lufthavn

Del

Avinor og vintage-suksessen Eftir går sammen om Skandinavias første flyplassbruktbutikk.

Bruktsukssesen Eftir har åpnet på Oslo lufthavn i utenlandsterminalen. Foto: Avinor
Bruktsukssesen Eftir har åpnet på Oslo lufthavn i utenlandsterminalen. Foto: Avinor

Vintagebutikken Eftir etablerer seg i dag på Oslo lufthavn med Pop up-butikk i utenlandsterminalen. Eftir er en konseptbutikk fylt med vintage og second hand fra aktører innen klær, mote og interiør. Konseptet har hatt stor suksess i Oslo sentrum, og som den første flyplassen i Skandinavia får Oslo lufthavn nå en egen vintagebutikk i terminalen.

­­­­– Second hand og vintage er både en trend i tiden, og et viktig miljøbidrag. Ikke minst har Eftir et sortiment vi tror vil treffe mange norske og internasjonale reisende. Dette er et av de mest spennende tilskuddene på Oslo lufthavn i år, og vi har stor tro på konseptet, sier Glenn Marius Sørgård, kommersiell sjef på Oslo lufthavn.

Chanel-vesker og herreskjorter

Pop up-butikken ble lansert 17. april, og ligger i utenlandsterminalen ved D-gatene, rett ved BIT. Eftir skal konsentrere seg om vintage tekstiler og tilbehør, både til kvinner og menn.

– Hos Eftir på Oslo lufthavn vil du finne et nøye kuratert utvalg av vintage og ombruk for både herre, dame og unisex innen store anerkjente motehus, sier Cecilie Ova Nielsen i Eftir.

De lover blant annet varer fra Dior, Chanel, Dolce Gabbana, men også klassiske vintageplagg. I tillegg satser de stort på herremote.

– Så langt har vi opplevd stor interesse når vi har utfordret nye bydeler med konseptet vårt, og vi håper suksessen gjentar seg her.

Vil etablere seg permanent

I første omgang skal Eftirs utsalg testes i tre måneder gjennom sommeren på Oslo lufthavn.

– Nå skal vi teste og lære, men målet er et permanent tilbud på flyplassen, forteller Nielsen i Eftir.

De har stor tro på at det er et marked for ombruk blant både norske og internasjonale reisende:

– Vårt mål er å nå ut til en ny målgruppe og sammen med Avinor legge til rette for at flere reisende kan benytte seg av gode sirkulære konsepter. Vi tror at vi vil oppnå en sunn og god omsetning, men fremfor alt utfordre nok et nytt område med fremtidens måte å konsumere på.

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

For første gang kan du handle vintage klær og vesker på en Skandinavisk flyplass. Foto: Avinor
For første gang kan du handle vintage klær og vesker på en Skandinavisk flyplass. Foto: Avinor
Last ned bilde
Eftir skal etter planen holde åpent gjennom sommeren på Oslo lufthavn, men håper tilbudet blir så populært at de kan etablere seg permanent. Foto: Avinor
Eftir skal etter planen holde åpent gjennom sommeren på Oslo lufthavn, men håper tilbudet blir så populært at de kan etablere seg permanent. Foto: Avinor
Last ned bilde
Eftir åpnet 17. april. Her ved CEO og gründere i Eftir, Cecilie O. Nielsen og Nina Lohk, samt Lill Sønsteng og Gro Kotte i Avinors kommersielle avdeling. Foto: Avinor
Eftir åpnet 17. april. Her ved CEO og gründere i Eftir, Cecilie O. Nielsen og Nina Lohk, samt Lill Sønsteng og Gro Kotte i Avinors kommersielle avdeling. Foto: Avinor
Last ned bilde

Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av el-fly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 2.800 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og kommersiell virksomhet på flyplassene.

- Avinors offentlige journal

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

Første kvartal 2024: God dialog med eier for å sikre bærekraftige finansielle rammebetingelser14.5.2024 08:49:52 CEST | Pressemelding

-Tiltak for å forbedre inntekter og resultat står høyt på konsernets agenda, og Avinor arbeider kontinuerlig med å optimalisere kostnadene i den løpende driften. Det er god dialog med eier for å sikre Avinor bærekraftige finansielle rammebetingelser for fremtiden, sier Abraham Foss, konsernsjef i Avinor. I første kvartal 2024 reiste totalt 10,8 millioner passasjerer via Avinors lufthavner, som er en økning på 3,5 prosent sammenliknet med samme periode i 2023. Passasjerveksten for utenlandstrafikk har vært på 11,1 prosent, mens innenlandstrafikken har gått ned med 0,7 prosent. Selv om antallet passasjerer har gått opp i 2024 er det nedgang i antallet flybevegelser. Antallet passasjerer per flygning er dermed økende.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye