Mo i Rana lufthavn Røssvoll holder stengt i hele juli 2024

Del

Mo i Rana lufthavn Røssvoll vil etter en helhetsvurdering være stengt gjennom hele juli for å håndtere nødvendig vedlikeholdsarbeid. Arbeidet inkluderer viktige reparasjoner av rullebanen, som er avgjørende for å sikre driftsstabiliteten for den gjenstående tiden som lufthavna på Røssvoll skal være i drift.

Terminal, Mo i Rana lufthavn, Røssvoll
Terminal, Mo i Rana lufthavn, Røssvoll Hedda Hiller/Avinor

I løpet av denne stengningsperioden vil det også bli gjennomført nødvendige grunnprøver i forbindelse med den planlagte nedleggelsen, og for å sikre at miljøhensyn blir ivaretatt. Når den nye lufthavna i Fagerlia tas i bruk, vil lufthavna på Røssvoll overføres til Statskog. Det er et krav at det skal gjennomføres miljøundersøkelser etter mer enn 50 års flyplassdrift på området. For å kunne tilbakelevere festetomten må vi avdekke hva som ligger i grunnen og avtale hvordan dette skal håndteres. 

Tidspunkt for vedlikehold  
Valget av juli for vedlikeholdsarbeidet er tatt fordi værforholdene er mest gunstige for arbeidet som skal utføres. Det er også en periode hvor færre reisende blir berørt grunnet ferieavvikling, herunder fellesferie i det pågående anleggsarbeidet ved Ny lufthavn Mo i Rana. 
 
Bemanningen ved Røssvoll vil styrkes i løpet av perioden: – Å legge vedlikeholdsarbeidet og miljøundersøkelsene sammen med oppbemanning og forsert opplæring av personell, muliggjør en konsentrert innsats og kortest mulig nedetid for flyplassen, sier Anders Kirsebom, konserndirektør Regionale lufthavner i Avinor. 

Avinor er i dialog med alle berørte samarbeidspartnere i forbindelse med nedstengningen, slik at ulempene for alle kan reduseres til et minimum. 

Busser til nærliggende flyplasser  
For å minimere ulempene for de reisende, vil busstransport sikre god korrespondanse med avgangene fra nærliggende flyplasser.  
Flyselskapene koordinerer dette med passasjerene, mens Avinor dekker flyselskapets kostnader.  

– Erfaringene fra tidligere lignende situasjoner viser at godt planlagt alternativ transport fungerer godt. Vi sørger for at alle nødvendige forberedelser er gjort for å sikre forutsigbarhet, og minimere ulempene for reisende og samarbeidspartnere, sier Anders Kirsebom. 
 
Avinor takker for forståelsen og tålmodigheten fra reisende og samarbeidspartnere. 

Nøkkelord

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

Terminalbygg Mo i Rana lufthavn, Røssvoll
Terminalbygg Mo i Rana lufthavn, Røssvoll
Last ned bilde
Terminalbygg Mo i Rana lufthavn, Røssvoll
Terminalbygg Mo i Rana lufthavn, Røssvoll
Last ned bilde
Flyside, Terminalbygg Mo i Rana lufthavn, Røssvoll
Flyside, Terminalbygg Mo i Rana lufthavn, Røssvoll
Last ned bilde

Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av el-fly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 2.800 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og kommersiell virksomhet på flyplassene.

- Avinors offentlige journal

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye