Landbruksdirektoratet

Tømmerhogst første kvartal 2024

Del

Innmålt volum etter 1. kvartal viser at avvirkninga så langt i år er på 3,1 millionar kubikkmeter, og det er same nivå som første kvartal i 2023.

Avvirket tømmer som venter på transport.         Foto: Landbruksdirektoratet
Avvirket tømmer som venter på transport. Foto: Landbruksdirektoratet

Av tala for innmålt tømmer i 1.kvartal 2024 kjem det fram at prisauken på massevirke, som starta i 2022 og heldt fram gjennom 2023, held fram med å stiga i 2024. Prisane på sagtømmer har òg stige.

Massevirke

Prisauken frå desember til mars på massevirke gran var på seks prosent. Gjennomsnittleg massevirkepris for gran var i mars 2024 var på 499 kr/m3. Gjennomsnittleg massevirkepris for furu var i mars på 464 kr/m3, ein auke på ni prosent i løpet av 1.kvartal.  

For massevirke lauv er prisen i mars rekordhøg med heile 557 kr/m3. Dette er ei stigning på seks prosent i 1. kvartal 2024.

Sagtømmer

Prisane for sagtømmer har også stige 1. kvartal 2024. For sagtømmer av gran og furu var prisen i mars høvesvis 731 og 696 kr/m3, ein auke på seks prosent i 1. kvartal for begge treslaga.

For utfyllande tal omkring tømmeravverknad og prisar, sjå Landbruksdirektoratets nettside

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Tømmerhogst per måned for 2023 og 2024. Kurvane er sammenfallende og viser at avvirkningen er omtrent den samme for perioden i fjor og i år.  Kilde: Landbruksdirektoratet.       Kilde: Landbruksdirektoratet
Tømmerhogst per måned for 2023 og 2024. Kilde: Landbruksdirektoratet. Kilde: Landbruksdirektoratet
Last ned bilde

Om oss

Landbruksdirektoratet gir faglige råd, iverksetter landbrukspolitikken og legger til rette for landbruket og matindustrien.

Følg pressemeldinger fra Landbruksdirektoratet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Landbruksdirektoratet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Landbruksdirektoratet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye