Fellesforbundet

Meklingsinnspurt for hotell- og restaurantbransjen - kan bli streik fra mandag

Del

Nå pågår innspurten mellom Fellesforbundet og NHO Reiseliv i meklingen for hotell- og restaurantbransjen. Vi holder deg oppdatert på meklingen!

Fellesforbundets forhandlingsleder Clas Delp vil sikre medlemmene i hotell- og restaurantbransjen økt kjøpekraft i årets lønnsoppgjør.
Fellesforbundets forhandlingsleder Clas Delp vil sikre medlemmene i hotell- og restaurantbransjen økt kjøpekraft i årets lønnsoppgjør. Foto: John Trygve Tollefsen/Fellesforbundet

Fellesforbundet og NHO Reiseliv er nå i tvungen mekling hos Riksmekleren på årets lønnsoppgjør for Riksavtalen. 

Den tvungne meklingen kommer som et resultat av at Fellesforbundet krevde brudd i den frivillige meklingen onsdag 10. april. 

Partene har frist for å komme til enighet om tariffavtalen for hotell- og restaurantbransjen søndag 14. april ved midnatt. Dersom Fellesforbundet og NHO Reiseliv ikke kommer til enighet innen fristen, kan 1549 medlemmer gå ut i streik fra mandag. 

Fellesforbundet gikk til forhandlingene med krav om økt kjøpekraft, heving av minstelønnssatsene og tilleggene i avtalen, økt forutsigbarhet og seriøsitet og en bred kompetansereform.

– Etter tre år med reallønnsnedgang skal våre medlemmer ha et oppgjør som sikrer dem en inntekt som er høyere enn prisveksten. Signalet fra Fellesforbundets forhandlingsdelegasjon er entydig: Vi skal sørge for at ansatte i hotell- og restaurantnæringen får en reell økning i lønningene, sa forhandlingsleder Clas Delp ved forhandlingsstart. 

Fare for streik i overnatting- og serveringsbransjen 

Fellesforbundet har varslet hvilke bedrifter som vil omfattes av en eventuell konflikt.

Varselet innebærer at 1549 arbeidstakere i hotell- og restaurantbransjen kan bli tatt ut i streik fra og med mandag morgen, dersom partene ikke kommer til enighet innen fristen. 

Varselet om plassfratredelse omfatter 79 bedrifter. Dette gjelder både bedrifter tilsluttet NHO Reiseliv og bedrifter som har direkteavtale med Fellesforbundet.

Riksavtalen er en tariffavtale mellom Fellesforbundet og NHO Reiseliv, og omfatter nærmere 8000 av Fellesforbundets medlemmer. Avtalen gjelder for arbeidstakere innenfor overnattingsvirksomhet, serveringsvirksomhet, cateringsvirksomhet og lignende på land.

Kontakter

Lenker

Følg pressemeldinger fra Fellesforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fellesforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fellesforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye