Medietilsynet

16 nye aviser søker om produksjonstilskudd

Del

174 aviser har i år søkt om produksjonstilskudd til nyhets- og aktualitetsmedier. Blant de nye søkerne er det både lokalaviser og aviser med hele landet som nedslagsfelt.

To kvinnelige journalister sitter ved hver sin pult og jobber i et redaksjonslokale.

I år skal 424,4 millioner kroner fordeles mellom avisene som har rett på støtte. 16 nye aviser søker om produksjonstilskudd i år, åtte lokalaviser og åtte nasjonale aviser. De nye lokalavisene er Frøya, Stjørdalsnytt.no, Oppegård Avis, Grimstad Adressetidende, Hvaler Budstikke, Jessheimpuls og bydelsavisene Nordre Aker Budstikke og Akersposten i Oslo.  

De nasjonale avisene som søker om støtte for første gang i år er Altinget, Watch Media, Samtiden, Motparten, iNyheter, Psykologisk.no, IT-avisen og Kampanje.

Støtte til aviser i små markeder og alternativer til de ledende avisene

– Vi ser at det også i år er mange søknader fra aviser som ikke er inne i ordningen fra før. Dette viser at det fortsatt er stor aktivitet i avismarkedet, og at støtteordningen er viktig for mediemangfoldet, sier direktør i Medietilsynet, Mari Velsand.  

Tilskuddsordningen er for medier i markeder som er for små til å være bærekraftige, og for medier som er et alternativ til ledende medier i større markeder. Produksjonstilskuddet skal bidra til et mangfold av nyhets- og aktualitetsmedier over hele landet. Tilskuddsordningen er plattformnøytral og likestiller papir og nettaviser.  

Hvilke aviser som får støtte avgjøres til høsten 

Medietilsynet skal nå vurdere hver enkelt søker opp mot de ulike kriteriene i ordningen for å avgjøre om avisen er kvalifisert for å motta støtte.  

– Hvilke aviser som får, og hvor mye den enkelte avis får, blir klart til høsten – etter at Medietilsynet har behandlet alle søknadene, sier Velsand. 

For å få produksjonstilskudd, må avisene oppfylle en rekke kriterier. Avisen må blant annet ha som hovedformål å formidle nyheter, aktualitetsstoff og samfunnsdebatt til allmenheten, i tillegg til å ha et bredt tilbud av nyhets-, aktualitets- og debattstoff fra ulike samfunnsområder. 

Her er de 16 nye avisene som har søkt om produksjonstilskudd:

Søker 

Om avisen 

Altinget 

Nasjonal nettavis, eid av Alrow Media, Danmark 

Motparten 

Nasjonal nettavis, eid av Jesper Enerstvedt 

iNyheter 

Nasjonal nettavis, eid av privatpersoner 

Kampanje 

Nasjonal nettavis, eid av Sablonville AS, Ekely Invest AS og privatpersoner 

Watch Media (Norway) 

Nasjonal nettavis, eid av Watch Medier AS, Danmark 

Samtiden 

Nasjonal nettavis, eid av Medier og Ledelse AS 

Psykologisk.no 

Nasjonal nettavis, eid av bl.a. Krutt & Plutt AS, Psykologiforbundet og privatpersoner 

IT-avisen 

Nasjonal nettavis, eid av privatpersoner 

Frøya 

Lokal nettavis, eid av Polaris Media Midt-Norge AS 

Stjørdalsnytt.no 

Lokal nettavis, eid av Midt Norsk Avisdrift AS 

Grimstad Adressetidende  

Lokal nettavis, eid av Polaris Media Sør AS 

Nordre Aker Budstikke 

Lokal nettavis, eid av Amedia Lokal AS 

Akersposten 

Lokal nettavis, eid av Amedia Lokal AS 

Oppegård Avis 

Lokal nettavis, eid av Element Holding AS 

Hvaler Budstikke 

Lokal nettavis, eid av privatpersoner 

Jessheimpuls.no

Lokal nettavis, eid av Tore Kværner AS og privatperson 

Nøkkelord

Kontakter

Om Medietilsynet

Medietilsynet skal bidra til å realisere statens mediepolitiske mål. Våre hovedoppgaver er å fremme demokrati og ytringsfrihet gjennom mediemangfold og kritisk medieforståelse. Vi veileder barn og unge i bruk av digitale medier, fører tilsyn med aldersgrenser for film, forvalter støtteordninger, fordeler pressestøtte og fører tilsyn med kringkasting. Tilsynet er underlagt Kultur- og likestillingsdepartementet.

Følg pressemeldinger fra Medietilsynet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Medietilsynet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Medietilsynet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye