Den norske kirke

Harald Hegstad er ny kirkerådsleder

Del

– I en tid preget av motsetninger og konflikter er evangeliet om fred og forsoning i Jesus Kristus viktigere enn noen gang, sier den nyvalgte lederen av Kirkerådet i Den norske kirke.

Harald Hegstad på talerstolen under Kirkemøtet
Harald Hegstad er valgt som ny leder i Kirkerådet. Foto: Den norske kirke Den norske kirke

Den norske kirkes øverste demokratiske organ, Kirkemøtet, valgte fredag Harald Hegstad (64) som leder av Kirkerådet. Som kirkerådsleder er han nå den øverste folkevalgte lederen i Den norske kirke de neste fire årene.

Hegstad mener Den norske kirke kan bety noe helt spesielt i en tid preget av motsetninger og konflikter.

– Evangeliet om fred og forsoning i Jesus Kristus viktigere enn noen gang.

Den nyvalgte lederen av Kirkerådet utdyper: – Som folkekirke har Den norske kirke en unik mulighet for å bety en forskjell i samfunnets og enkeltmenneskers liv. Den vil være en åpen kirke for alle som trenger det, i glede og i sorg.

Noe av det mest meningsfulle jeg kan tenke meg

Å gjøre en innsats for kirken, er noe av det mest meningsfulle jeg kan tenke meg, sier Harald Hegstad.

Han går inn i rollen som kirkerådsleder, med lang fartstid i kirken som teolog, folkevalgt og kirkeforsker bak seg. Nå ser han frem til å lede Kirkerådets arbeid de neste fire årene.

– Som leder vil jeg vil legge vekt på å finne samlende løsninger og samarbeid på tvers av meningsforskjeller.

Slik foregikk valget

Valget skjedde under Kirkemøtet i Trondheim – det årlige møtet som er det øverste demokratiske, representative organet i Den norske kirke. Møtet omtales av enkelte som «kirkens storting».

Det var to kandidater til valget under Kirkemøtet. Harald Hegstad fikk 60 stemmer, og Gard Sandaker-Nielsen fikk 55 stemmer. Det var ingen blanke stemmer.

– Jeg er takknemlig for tilliten fra Kirkemøtet, og ser fram til å lede Kirkerådets arbeid de neste fire årene, sier den nye kirkerådslederen.

Kirkemøtet består av 117 medlemmer: medlemmene i landets elleve bispedømmeråd, leder av Samisk kirkeråd, leder av Den norske kirkes ungdomsutvalg og preses i bispemøtet.

Harald Hegstad (f. 1959) er valgt inn fra Nominasjonskomiteens liste, fra Oslo. Han tar over ledervervet etter Kristin Gunleiksrud Raaum, som har ledet Kirkerådet siden 2016.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Harald Hegstad på talerstolen under Kirkemøtet
Harald Hegstad er valgt som ny leder i Kirkerådet. Foto: Den norske kirke
Last ned bilde

Om oss

65 prosent av befolkningen er medlemmer av Den norske kirke. Kirken tilhører den evangelisk-lutherske kirkefamilien. Kirkens ledelse er samlet i Kirkemøtet som består av medlemmene av elleve regionale bispedømmeråd og alle biskopene.

Kirken er inndelt i 1174 menigheter som disponerer 1635 kirkebygg. Mer enn 8000 mennesker arbeider i kirken og over 75.000 er frivillige medarbeidere.

Den norske kirkes virksomhet finansieres over kommunebudsjettene og statsbudsjettet.

Mer himmel på jord

kirken.no

Følg pressemeldinger fra Den norske kirke

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Den norske kirke på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den norske kirke

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye