Statens vegvesen

Landsdekkende kontroll i «Bruk av belte i buss» uke 16

Del

Det er tid for vår nasjonale kontroll i bruk av sikkerhetsbelte i buss. Tidligere undersøkelser viser at kun 70 prosent fester beltet i buss, der det er montert. Det utgjør en stor sikkerhetsrisiko for deg, men ikke minst også for dine medpassasjerer dersom du sitter usikret. 

Fra belte i buss kontroll på Taraldrud kontollstasjon
Fra belte i buss kontroll på Taraldrud kontollstasjon Ingvild Ryengen-Bjerke Statens vegvesen

Belte i buss redder liv

Det skjer heldigvis sjelden bussulykker, men hvis uhellet først skulle være ute kan skadepotensialet vært stort. Vi ønsker at flere tar med seg vanen fra bilen inn i bussen uansett distanse. Passasjerer som ikke bruker sikkerhetsbelte i buss er en risiko for deg og meg, sier Ingvild videre.

Tilbakemeldinger og undersøkelser viser at vår kontrollvirksomhet og mulighet for å være nær brukssituasjon og på den måten informere og kontrollere beltebruk i buss er svært viktig. Det er stor aksept for påbud av belte i buss.

Bli med på en kontroll

I uke 16 gjennomfører vi en landsdekkende kontroll på våre kontrollstasjoner der våre kontrollører vil kontrollere beltebruk i buss. Dersom du ønsker å være med på en slik kontroll kan ta kontakt med:

Prosjektleder for Belte i buss, Ingvild Ryengen-Bjerke, Statens vegvesen Vegdirektoratet, Telefon: 92015233

Følg Bilbelteløftet på Facebook - https://www.facebook.com/profile.php?id=61554179764107

For informasjon rundt lovverket, les her:

https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/1979-09-21-7

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye