Kanadisk kraftpakke til sommerens Riddu Riđđu

Del

The Trade-Offs fra Nunavut og Jeremy Dutcher fra Øst-Kanada er klare for årets Riddu Riđđu! Det blir soul, blues, rock og jazz med denne kanadiske kraftpakken på Riddu-sletta andre helgen i juli.

Jeremy Dutcher og The Trade-Offs klare for årets Riddu Riđđu.
Jeremy Dutcher og The Trade-Offs klare for årets Riddu Riđđu. Foto: Kirk Lisage / Frode Henriksen

The Trade-Offs leverer arktisk soul og blues om universelle teamer som lys, mørke, nærhet og isolasjon, og bruker en blanding av inuktitut og engelsk i tekstene sine. The Trade-Offs er en hyppig gjest på scener over hele Canada, og har også gjort suksess i utlandet, senest i Reykjavik under Iceland Airwaves i 2023. 

Frontmann Josh Qaumariaqs har ikke bare en dyp og raspete røst, han er også rett og slett en aldri så liten gitarhelt. Den store stemmen og det virtuose gitarspillet smelter sammen med Jeff Maurices sjelfulle lydlandskap til en større enhet, og her har Riddu-publikummet virkelig noe å glede seg til. Vær forberedt på å bli forelsket i Nunavuts Arctic Soul! 

Den prisvinnende kanadiske komponisten Jeremy Dutcher kommer også tilbake til Riddu-sletta i 2024 etter at han først opptrådte på festivalen i 2019, og publikum på Riddu Riđđu kan glede seg til en himmelstormende vakker opplevelse.   

Jeremy Dutcher er en tenor, komponist, aktivist, etnomusikolog og medlem av Neqotkuk (Tobique First Nation) fra Øst-Kanada. Han benytter aktivt sine First Nations-røtter i musikken sin, og har skapt et musikalsk uttrykk som rett og slett er ganske unikt.   

Musikken er en blanding av neo-klassisk, jazz og pop. Dutchers ubestridelige talent og unike uttrykk har blant annet ført til samarbeid med ikoniske artister som Yo-Yo Ma og Beverly Glenn Copeland. Han fikk internasjonal anerkjennelse for albumet sitt Wolastoqiyik Lintuwakonawá (2018), vant Polaris Music Prize i 2018 og «Indigenous Music Album of the Year» ved JUNO Awards i 2019.  

Dutcher er en hyppig gjest i verdens største konsertsaler, og han har også vært med i National Public Radios konsertserie Tiny Desk, samt vært en del av dommerpanelet i Canada's Drag Race. 

Riddu Riđđu er utrolig glade for å presentere The Trade-Offs og Jeremy Dutcher til årets festival, og festivalsjef i Riddu Riđđu Sajje Solbakk syns det er kjempestas å slippe nyheten om hvem som kommer: 

- Når The Trade-Offs entrer Riddu Lávdi er det bare å nyte. Bandets frontmann Josh Qaumariaqs sterke stemme og formidlingsevne er verdt opplevelsen alene, og sammen med hele bandet er det duket for en kraftpakke fra Nunavut! Dutcher leverer et spennede kunstnerisk univerers med kraftfull vokal hvor Wolastoq First Nation-røttene kommer til uttrykk i både melodi og tekst. Han har med seg et helt ferskt album i bagasjen – og det er bare å glede til sommerens konsert!  

Kontakter

Sajje SolbakkFestivalsjefRiddu Riđđu festivála

Tel:46950573

Om oss

Riddu Riđđu Festivàla er en internasjonal urfolksfestival, som årlig finner sted i Kåfjord kommune i Nord-Troms. Festivalen er utendørs, og har programtilbud for hele familien. Programmet inneholder verdensomspennende urfolksmusikk, kunst, teater og dans, ungdomsleirer med kunstneriske og politiske workshops, barnefestival, dagsaktuelle seminarer, omfattende kursprogram, film og litteratur.

Følg pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Riddu Riđđu Festivála på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

Burjáhtialaš ja mongolalaš ambient-popa Riddu Riđđui!30.4.2024 07:00:00 CEST | Pressemelding

Dan rájes go álge 2003:s lea Namgar darvehan guldaleddjiid miehtá máilmmi árbevirolaš burjáhtialaš ja mongolalaš musihkain seaguhuvvon seamma mađe pop -, jazz- ja ambient-oaiváduvvon jietnagovain. Namgaras lea áibbas čielga fuolkevuohta joavkkuide nugo Bel Cantoi ja Dead Can Dancei, muhto bisuha goitge nannosit iežas erenoamáš hámi. Mii leat mearehis ilus go beassat Namgara ustibiiddámet sávvat bures boahtima fas Olmmáivággái!

Burjatisk og mongolsk ambient-pop til Riddu Riđđu!30.4.2024 07:00:00 CEST | Pressemelding

Helt siden debuten i 2003 har Namgar trollbundet publikum verden over med tradisjonell burjatisk og mongolsk musikk blandet med like deler pop, jazz og ambient-inspirerte lydlandskap. Namgar har et tydelig slektskap til band som Bel Canto og Dead Can Dance, men står likevel trygt plantet i sitt eget helt særegne uttrykk. Vi er utrolig glade for å kunne ønske Riddu-vennene i Namgar velkommen tilbake til Olmmáivággi!

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye