Kystverket

To viktige avtaler for Kystverkets utbyggingsprosjekter er signert

Del

I Kystverkets arbeid med å forbedre farleder og havner langs norskekysten, er nå to sentrale rammeavtaler på plass. 

Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde Foto: Partnerstudio Aurora Borealis Multimedia

Den ene avtalen gjelder konsulent- og rådgivningstjenester innen ingeniør-, geoteknikk-, og miljøfag, og vil dekke fagområder som marin rådgivning, miljø, geologi og geoteknikk, konstruksjonsteknikk og planleggingsarbeid.

Den andre avtalen dreier seg om undersøkelser og analyser og inkluderer primært grunnlagsundersøkelser i utbyggingsprosjekter, med typiske oppgaver som målinger i sjø, og undersøkelser relatert til sedimenter, biologisk mangfold, geoteknikk og geologi.

– Vi er godt fornøyde med å ha fått på plass nye avtaler innen disse fagområdene. Kompetansen og kapasiteten som disse avtalene gir oss er svært viktige i vårt arbeid med planlegging, prosjektering og gjennomføring av tiltak i farvannet. Regjeringens forslag til Nasjonal transportplan (NTP) 2025-2036 viser til en styrket satsing innen kystformål, og som en del av vårt arbeid innen dette området med utbedring av farleder og tiltak i fiskerihavner, vil disse avtalene bli benyttet i stor grad, sier Jostein Moe, leder for utbyggingsavdelingen i Kystverket.

Avtalene har en økonomisk ramme på henholdsvis inntil 60 millioner kroner og 64 millioner kroner. Hver avtale er fordelt mellom tre leverandører og har en varighet på 2 år med opsjon på 1 + 1 år.

Rammeavtalen for konsulent- og rådgivningstjenester er tildelt:

  1. Multiconsult Norge AS
  2. Norconsult Norge AS
  3. Dr. Techn. Olav Olsen AS

Rammeavtalen for undersøkelser og analyser er tildelt:

  1. Norconsult Norge AS
  2. Multiconsult Norge AS
  3. Rambøll Norge AS

Kystverket jobber for å utvikle kysten og havområdene våre til verdens sikreste og reneste, blant annet ved å forbedre fremkommelighet og sikkerhet langs sjøveiene.

Nøkkelord

Kontakter

Senioringeniør Jan Arild Jenssen
Tlf: 917 35 828 / jan-arild.jenssen@kystverket.no

Lenker

Om Kystverket

Kystverket er ein nasjonal etat for kystforvalting, sjøsikkerheit og beredskap mot akutt forureining. Kystverket arbeider aktivt for ein effektiv og sikker sjøtransport gjennom å ivareta transportnæringas behov for framkome og effektive hamner. Kystverket driv førebyggande arbeid og reduserer skadeeffektane ved akutt forureining, og medverkar til ein bærekraftig utvikling av kystsona. Kystverket ligg under Nærings- og fiskeridepartementet.

Følg pressemeldinger fra Kystverket

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kystverket på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kystverket

Kronikk: «No easy day» – Kystverket i totalforsvaret4.7.2024 10:25:04 CEST | Pressemelding

Frå vår fredelege plett i nord observerer vi på litt avstand eit auka press mot demokratiske verdiar, og at den alminnelege rettssikkerheita vert utfordra. Vi ser tendensar til at tradisjonelle grenser mellom fred, krise og krig er meir uklare, og at oppfatninga av kva som er legitime og illegitime mål er i spel. Likeins kan ein sjå døme på at skiljelinjene mellom sivil og militær aktivitet er mindre tydeleg.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye