Fellesforbundet

Innspurt for byggeindustrien

Del

Nå pågår innspurten mellom Fellesforbundet og NHO Byggenæringen i meklingen for byggeindustrien. Vi holder deg oppdatert på meklingen!

Siri Bergh fra NHO Byggenæringen og Hege Espe fra Fellesforbundet skal ved hjelp av mekler Bjørn Lillebergen komme til enighet om årets lønnsoppgjør for byggeindustrien.
Siri Bergh fra NHO Byggenæringen og Hege Espe fra Fellesforbundet skal ved hjelp av mekler Bjørn Lillebergen komme til enighet om årets lønnsoppgjør for byggeindustrien. Foto: Sara Kvam, Fellesforbundet

Fellesforbundet og NHO Byggenæringen er nå i tvungen mekling hos Riksmekleren på Ovenskomsten for Byggeindustrien. 

Den tvungne meklingen kommer som et resultat av at Fellesforbundet krevde brudd i den frivillige meklingen mandag 8. april. 

Partene har frist for å komme til enighet om årets lønnsoppgjør for byggeindustrien fredag 12. april ved midnatt. Dersom partene ikke kommer til enighet, kan 5 739 av Fellesforbundets medlemmer bli tatt ut i streik. 

Fellesforbundets viktigste krav for byggeindustien er økt kjøpekraft og avtalefestet rett til fri med lønn under etter- og videreutdanning. 

– Medlemmene våre har vært helt tydelige. Det er økt kjøpekraft som er viktigst for dem i år, sa forhandlingsleder Hege Espe ved forhandlingsstart. 

Bredt uttak ved streik

Fellesforbundet har tidligere varslet hvilke bedrifter som vil omfattes av en eventuell konflikt. 

Varselet innebærer at 5 739 arbeidstakere i byggeindustrien kan bli tatt ut i streik dersom partene ikke kommer til enighet innen fristen.

Overenskomsten for Byggeindustrien er en tariffavtale mellom Fellesforbundet og NHO Byggenæringen, som omfatter arbeidstakere innenfor byggeindustrien, byggeproduksjon og byggevareutsalg. Avtalen gjelder vel 6 200 medlemmer i Fellesforbundet. 

Kontakter

Lenker

Følg pressemeldinger fra Fellesforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fellesforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fellesforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye