Ticket Feriereiser

En usikker verdenssituasjon styrer valg av reisemål

Del

En urolig verden påvirker ikke reiselysten vår, men påvirker valg av reisemål og reisetype, ifølge Tickets Kantar SIFO-undersøkelse. At det er direktefly/enkle forbindelser og at reisemålet er trygt og sikkert topper listen med henholdsvis 46 og 45 prosent, tett fulgt av reisens pris – tre reisetrender som tydelig gjenspeiler vår tid, ifølge reisebyrået Ticket.

Til tross for at de siste årene har vært preget av ytre faktorer som pandemi, krig og en anstrengt økonomisk situasjon, er det ingen tegn til nedgang i reiselysten. Det som i stedet påvirkes er reiseatferden og valg av reisemål.

- Reiselysten er fortsatt høy, og vi ser ingen tegn til nedgang i reisingen – snarere tvert imot. Vi ser imidlertid at valg av reisemål påvirkes. 2024 er preget av en lengsel etter det trygge, da den usikre verdenssituasjonen gjør at reisemål som oppleves som sikre favoriseres, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds – og Administrasjonssjef i Ticket.

I følge Tickets Kantar SIFO-undersøkelse er det direktefly og/eller enkle forbindelser fortsatt den viktigste faktoren sammenlignet med året før. At reisemålet oppleves som trygt og sikkert har derimot byttet plass med reisens pris, og har overtatt andreplassen blant viktige faktorer ved valg av reisemål.

 - Oppsummert ser vi tydelig at nåtiden speiler topp tre av de viktigste faktorene ved valg av reisemål. Trygt og sikkert, reisens pris og mulighet for direktefly/enkle forbindelser. En urolig verden og en anstrengt økonomisk situasjon gjør at vi prioriterer trygghet, pris og fleksibilitet. Dette bekreftes av vår bookingstatistikk som viser at Spania er ubestridt nummer én som det mest bestilte ferielandet. Europa totalt fortsetter å vokse i popularitet, med en økning på 4 prosent sammenlignet med fjoråret, sier Ellen.

null

Kontakter

Om Ticket

Ticket er Nordens største feriereisebyråkjede med salg via butikk, på telefon og online. Ticket selger reiser fra samtlige ledende charterselskap, reisearrangører, cruiserederier, flyselskap, hotell og leiebilselskap. Ticket har 68 butikker i Norge og Sverige og online salg i 10 land under varemerkene Ticket, AirnGo og Charter. Ticket Feriereiser eies av investeringsselskapet Braganza.  

Følg pressemeldinger fra Ticket Feriereiser

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Ticket Feriereiser på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ticket Feriereiser

Oppdagelseslysten øker – stadig flere ønsker å besøke nye reisemål4.6.2024 09:30:00 CEST | Pressemelding

Nordmenn er glade i sol- og badeferier, og den viktigste grunnen til å reise utenlands er for å få sol og varme. Etter pandemien har vi prioritert velkjente reisemål fremfor å oppdage nye, en trend som nå ser ut til å avta. 36 prosent oppgir at den viktigste grunnen til å reise er å oppdage nye reisemål, og 22 prosent prioriterer eventyrreiser fremfor annen reising. Dette ifølge Tickets Kantar SIFO-undersøkelse.

Vi velger bort sommerreisen til fordel for lavsesong.10.5.2024 09:30:00 CEST | Pressemelding

Reiselysten er fortsatt høy og 64 prosent oppgir at de kommer til å reise utenlands på ferie i år, mot 45 prosent som oppga det samme i 2023. I år er det imidlertid 44 prosent (av de 64 %) som planlegger å reise i sommerferien, mot 50 prosent i fjor og 78 prosent før pandemien, ifølge reisebyrået Tickets siste Kantar SIFO-undersøkelse. Dette viser en trend om at vi ønsker å reise utenfor høysesongen og heller spre reisene mer utover året.

Få en forsmak på sommeren uten trengsel – her finner du de autentiske spanske perlene29.4.2024 14:00:00 CEST | Pressemelding

Spania har de siste årene vært nordmenns ubestridte favorittreisemål - og det vil det også være i 2024. Tall fra Tickets Kantar SIFO-undersøkelse viser at de aller fleste (16 prosent) velger Spania som landet de aller helst vil besøke i år. Reisemål som Palma, Malaga og Gran Canaria er klassikere som er på toppen år etter år. For å oppdage noe nytt, ikke så turisttungt, er Estepona, Cadiz og San Sebastian perler som bør oppleves.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye