Motvind Norge

- Vil få store konsekvenser for Norges miljø, samfunn og suverenitet

Del

Motvind Norge har i dag sendt inn en grundig høringsuttalelse mot implementeringen av EUs reviderte fornybardirektiv, og etterlyser offentlig debatt.

- Frem til høringsfristen 19.april oppfordrer John Fiskvik i Motvind Norge alle til å sende inn egne høringsuttalelser mot Fornybardirektivet. For å gjøre jobben med dette overkommelig for folk flest har organisasjonen laget en enkel oversikt over noen av de mest problematiske områdene i direktivet - på norsk .
- Frem til høringsfristen 19.april oppfordrer John Fiskvik i Motvind Norge alle til å sende inn egne høringsuttalelser mot Fornybardirektivet. For å gjøre jobben med dette overkommelig for folk flest har organisasjonen laget en enkel oversikt over noen av de mest problematiske områdene i direktivet - på norsk . Foto: Motvind Norge

- Dette direktivet fortjener en grundig offentlig debatt og kritisk søkelys. Blir direktivet gjennomført som det er foreslått, vil det få store konsekvenser for Norges miljø, samfunn, og suverenitet, sier leder i Motvind Norge, John Fiskvik. 

Motvind Norge viser til flere problematiske aspekter ved direktivet, inkludert hvordan det overkjører lokale beslutningsprosesser, truer verneverdige naturområder, og legger opp til akselerert utbygging uten tilstrekkelige miljøkonsekvensutredninger. 

- Direktivets potensielle effekt på Norge kan ikke undervurderes. Det setter våre verdifulle naturressurser på spill og underminerer prinsipper om lokal forvaltning og selvråderett, forklarer leder av fagpolitisk utvalg i Motvind Norge, Sveinulf Vågene. 

- At dokumentene ikke en gang foreligger på norsk, er under enhver kritikk. Folk flest blir fratatt mulighet til å være med på debatten. Dokumentene er så infløkte at det til og med er vanskelig for både pressen og rutinerte politikere å være fullt orienterte om konsekvensene, supplerer John Fiskvik. 

Motvind Norge er forbauset over den manglende dekningen og debatten i media rundt denne høringen. 

- Det er både trist og skremmende at et omfattende direktiv som dette Fornybardirektivet kommer så langt, uten at folk flest er klar over at det er her engang. Hvor er de store medieoppslagene og debattene? Dette gjelder kraftforsyningen vår og ikke minst naturarealene våre i lang tid fremover, sier Fiskvik i Motvind Norge.

Frem til høringsfristen 19.april oppfordrer Motvind Norge til at flest mulig bør bruke sin demokratiske rett og sende inn egne høringsuttalelser. For å gjøre jobben med dette overkommelig for folk flest har organisasjonen laget en enkel oversikt over noen av de mest problematiske områdene i direktivet - på norsk .

- Vi har tatt jobben med å tolke og forstå konsekvensene av det foreslåtte direktivet. Informasjonen ligger lett tilgjengelig på nettsidene våre. Nå oppfordrer vi alle til å lese dette på norsk og sende inn sin egen høringsuttalelse til Energidepartementet. Vi har tilrettelagt slik mange kan gjøre dette. 

- I 2019 greide vi  å stoppe NVEs rammeplan for vindkraft på land. Planen ble møtt med over 5.000 høringsinnlegg som innebar at regjeringen Solberg la den i skuffen. Nå kan et tilsvarende engasjement fra deg bidra til å stoppe trusselen fra EU som er enda mer alvorlig for norsk natur og demokrati.Jo flere vi er, desto større innflytelse får vi, sier Sveinulf Vågene i Motvind Norge.

- Å gjøre denne informasjonen tilgjengelig og forståelig for nordmenn flest skulle vært gjort av Regjeringen. Når de ikke gjør det, tar Motvind Norge ansvar, avslutter John Fiskvik.

Vedlagt:

  • Lettlest liste over problematiske områder i Fornybardirektivet (PDF)

  • Høringsuttalelsen fra Motvind Norge (PDF)

Nøkkelord

Kontakter

Dokumenter

Lenker

Følg pressemeldinger fra Motvind Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Motvind Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Motvind Norge

Massiv folkelig avvisning med 7500 høringssvar til EUs Fornybardirektiv23.4.2024 15:56:31 CEST | Pressemelding

Det har kommet inn over 7500 svar på regjeringens høring av EUs reviderte Fornybardirektiv. Dette gjør det til en av høringene som har mottatt flest innspill noensinne. Nesten alle ber regjeringen si nei til direktivet. “Den massive responsen sender et klart signal fra grasrota til regjeringen om at befolkningen ikke kommer til å akseptere at Fornybardirektivet innføres hverken helt eller delvis i Norge» sier John Fiskvik, styreleder i Motvind Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye