Innovasjon Norge

Presseinvitasjon til Hannover Messe - besøk av statsminister Jonas Gahr Støre og Tysklands forbundskansler Olaf Scholz

Del

Vi inviterer norsk presse til årets Hannover Messe, en av verdens største industrimesser, der Norge i år er partnerland. Statsminister Jonas Gahr Støre og Tysklands forbundskansler Olaf Scholz besøker den norske paviljongen mandag 22. april.

Statsminister Jonas Gahr Støre deltar sammen med næringsminister Jan Christian Vestre og energiminister Terje Aasland. Hannover Messe blir regnet som en av de ledende  industrimessene i verden, og Norge er i år utvalgt som partnerland. I fjor ble messa besøkt av 130 000 mennesker.

Det er to norske paviljonger på Hannover Messe, en hydrogen-paviljong i en separat hydrogen-hall, og en hovedpaviljong, der Equinor, Yara, Statkraft og Siemens Norge / Morrow Batteries er de største partnerne. Det er også en rekke andre partnere innenfor ren energi, industri 4.0 og batterinæring som skal vise frem sine løsninger og kompetanse på Hannover Messe.

Det er allerede et utstrakt industrisamarbeid mellom Norge og Tyskland, og de norske deltagerbedriftene har store prosjekter i Tyskland og ellers i Europa. Med Norge som partnerland på Hannover Messe i år er målet å få til enda mer samarbeid.

Dette er noen høydepunkt fra programmet i den uken Hannover Messe varer:

Søndag 21. april: 

- egen omvisning for presse, på hele messeområdet og den norske paviljongen. Omvisningen starter kl 12 og er på den norske paviljongen rundt kl 14.

- åpningsseremoni på søndag kveld, med Olaf Scholz, Ursula van der Leyen og Jonas Gahr-Støre på scenen

Mandag 22. april:

  • Kl 09 er det en «high-level-walkabout», med Jonas Gahr-Støre, Olaf Scholz, Jan Christian Vestre og Terje Aasland som ender på den norske paviljongen. Journalister kan være med på dette.

Les mer om det faglige programmet på den norske paviljongen: Hannover Messe: Programme Norway Pavilion (businessnorway.com)

Det kan også bli signeringer mellom norske og tyske selskaper.

Ta kontakt for å holdes orientert i forkant og underveis.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Følg pressemeldinger fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye