Elden Advokatfirma

«Intet straffbart forhold» - Økokrim henlegger etterforskningen av Anette Trettebergstuen

Del

Økokrim har i dag orientert Anette Trettebergstuen om at etterforskningen mot henne henlegges som «intet straffbart forhold». – Saken kunne ikke fått noe annet utfall, men Økokrim burde innsett dette på et langt tidligere tidspunkt, sier advokat John Christian Elden.

Advokat John Christian Elden
Advokat John Christian Elden

Da Trettebergstuen i februar ble gjort kjent med at Økokrim hadde åpnet etterforskning mot henne i fjor høst hadde de ikke har foretatt seg ett eneste etterforskningsskritt i saken. Ingen avhør. Ingen bevissikring. Ingen vurderinger.

–  Siden den gang har de foretatt ett avhør i saken av departementsråden. Det var alt som skulle til for at Økokrim kunne fastslå at Trettebergstuen ikke har begått noen straffbar handling. Trettebergstuen selv er ikke avhørt av Økokrim da de ikke fant det nødvendig, opplyser Trettebergstuens advokat, John Christian Elden.

– Vi er glade for Økokrims klare konklusjon, som er en full strafferettslig renvasking. Det er verdt å minne om at det er tillatt å begå mindre alvorlige feil også for politikere, sier advokat John Christian Elden.

Advokat Elden mener Økokrim burde kommet til denne konklusjonen før de sendte ut en pressemelding om at de i fjor høst hadde åpnet etterforskning, slik de gjorde i februar.

– Det er I utgangspunktet en opplysning underkastet taushetsplikt, og som skapte problemer i Trettebergstuens politiske hverdag på Stortinget. Pressemeldingen fra Økokrim etterlot et inntrykk av at forholdet var mer alvorlig enn hun hadde sagt, noe det ikke var grunnlag for, sier advokat John Christian Elden.

– Det å bli etterforsket av Økokrim har vært en stor tilleggsbelastning for Trettebergstuen, som allerede har vært igjennom en svært vanskelig tid. Heldigvis er det nå satt et endelig punktum i denne saken, sier advokat John Christian Elden.


Priv. til red.:
Anette Trettebergstuen henviser til advokat John Christian Elden for ytterligere kommentarer. Henvendelser kan sendes til media@elden.no.

Kontakter

Lenker

Om Elden Advokatfirma

Elden Advokatfirma ble etablert i 1994 som en videreføring av virksomheten til advokat John Elden som ble etablert i 1963.

Elden Advokatfirma har hovedkontor i Oslo, også regionskontorer i Sandefjord, Hamar, Stavanger, Haugesund, Bergen og Tromsø.

Selskapet har over 100 advokater og -fullmektiger, og til sammen over 150 medarbeidere.

Følg pressemeldinger fra Elden Advokatfirma

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Elden Advokatfirma på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Elden Advokatfirma

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye