Norsk Osteopatforbund

Sosiale bånd og bevegelse – nøkkelen til god helse

Del

I en verden som stadig blir mer hektisk og teknologifokusert, kan det være nyttig å stoppe opp og reflektere over de grunnleggende elementene som bidrar til vår generelle velvære. 

To faktorer som ofte undervurderes, men som utgjør en kraftig kombinasjon for et sunnere og mer tilfredsstillende liv, er gode sosiale relasjoner og regelmessig fysisk aktivitet. La oss se litt på hvordan disse to elementene påvirker vår helse.

En god motivator

Gode sosiale relasjoner kan være en betydelig motivator for å være aktiv. Enten det er gjennom en løpegruppe, treningskamerater eller deltakelse i et idrettslag, gir samvær med andre en ekstra dimensjon til treningen. Støtten fra andre kan være den nødvendige inspirasjonen for å opprettholde en regelmessig treningsrutine. Tid med venner og familie gir ikke bare støtte og forståelse, men det kan også bidra til å redusere stressnivået og øke livskvaliteten. Studier har vist at mennesker med sterke sosiale relasjoner har lavere blodtrykk, bedre immunfunksjon og en lengre forventet levetid. Menneskelig kontakt gir ikke bare hjertevarme, men det har også målbar effekt på helsen vår.

Fordelene av fysisk aktivitet

Regelmessig fysisk aktivitet er viktigere enn noen gang, spesielt i en tid der stillesitting og skjermtid har økt. Fysisk aktivitet har en rekke helsefordeler, inkludert bedre hjertehelse, styrket immunsystem og reduserer risikoen for muskel– og skjelettplager. I tillegg har det også en effekt på vårt mentale velvære ved å redusere stress, øke humøret og forbedre søvnkvaliteten.

Invester i egen helse

Mens både gode sosiale relasjoner og fysisk aktivitet gir en rekke helsefordeler på egen hånd, er det kombinasjonen av de som virkelig er den store medisinen. Å investere tid og innsats i å bygge sterke sosiale relasjoner kan være den beste medisinen for en sunn og givende tilværelse – spesielt når dette kombineres med fysisk aktivitet. Du skaper ikke bare minner, men du investerer også i din egen helse.

Kontakter

Om oss

Norsk Osteopatforbund arbeider for å sikre våre medlemmers faglige og politiske interesser. Vi jobber for å styrke osteopatiens posisjon i Norge og internasjonalt, gjennom høy faglig- og yrkesetisk standard. Vi skal utover dette fremme kvalitet i osteopatiutdanningen, samt utvikle faget slik at vi til enhver tid fremmer god folkehelse, og dermed bidra til å løse befolkningens muskel- og skjelettlidelser. Osteopater er autorisert helsepersonell. 

Følg pressemeldinger fra Norsk Osteopatforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Osteopatforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Osteopatforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye