Informasjonskontoret for farge og interiør

Slik tar du gode valg på hytta

Del

Norge er en hyttenasjon. Hva må vi tenke på når vi skal velge interiør som skal gi glede i mange år fremover?

Alternativ tekst: Et koselig spisestueinteriør på hytta, med et langt bord, stoler, et vindu og en hvilende hund på gulvet.
GODE VALG: Enten du liker en tradisjonell hytte, eller ønsker et mer moderne preg, er det viktig å ta gode valg. Frode Larsen/ifi.no

Hytta er et sted i skal slappe av og finne ro, og koble fra den hektiske hverdagen. Farger, overflatematerialer og interiør påvirker oss i stor grad.

– Nordmenn har alltid hatt en forkjærlighet for naturmaterialer, og dette forblir en tidløs trend som står imot kortsiktige endringer, sier Charlotte Holberg Sveinsen, kreativ leder og fargesjef i IFI – Informasjonskontoret for farge og interiør. Hun mener at en hytte skal skli så i ett med naturen rundt som mulig.

– Ved å velge naturmaterialer som tre, stein og ull skaper du ikke bare et varig og autentisk interiør, men også en slags forbindelse til naturen og kulturlandskapet.

Kvalitet over kvantitet

Holberg Sveinsen er tydelig på at man ikke trenger å falle for fristelsen og følge kortsiktige trendskifter på hytta. Hva gir deg ro, avslapning og balanse lengst mulig?

– Se deg rundt, oppfordrer hun. – En fjellhytte kan dra nytte av robuste materialer og dype, gjerne litt grumsete farger som harmonerer med landskapet. En hytte ved sjøen kan innlemme maritime elementer og lyse farger som reflekterer det friske, sommerlige og lette miljøet.

Et bærekraftig valg er også å tenke på gjenbruk når hytta skal innredes. Ikke alt trenger å være fra en bruktbutikk – det ligger mange bruktskatter på loft og kjellere rundt om i landet.

– I en tid der forbruksmentaliteten truer kloden vår, kan brukte ting gi en personlig stil. Samtidig bidrar det til å redusere avfall, og støtte en mer bærekraftig livsstil. Interiøret blir også mer unikt, i tillegg til at både gamle og yngre generasjoner knytter minner til det som er på hytta. Smart for lommeboka er det også, avslutter Holberg Sveinsen.

Veien til suksess

Før du tar avgjørelser om alt fra gulv til gardiner eller varmepumpe, er det viktig å sette deg inn i hvordan produktene vil fungere i din spesifikke hytte. Tenk på praktiske hensyn som vedlikehold og renhold, samt hvordan produktene vil tåle bruken fra deg og dine gjester over tid.

  • Skal du skru av strømmen om vinteren?
  • Har du varmekabler i gulvet?
  • Hvor mange skal bruke hytta aktivt?
  • Hva gjør dere når dere er på hytta? Skal den tåle at dere går inn med skisko, eller tåle belastning fra kjæledyr og barn som drar med seg sand og gjørme inn?
  • Hvilke forventninger har du til at det du kjøper skal fungere, og se ut, over tid?

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Alternativ tekst: Et koselig spisestueinteriør på hytta, med et langt bord, stoler, et vindu og en hvilende hund på gulvet.
GODE VALG: Enten du liker en tradisjonell hytte, eller ønsker et mer moderne preg, er det viktig å ta gode valg.
Last ned bilde
Interiør av et moderne kjøkken med trepaneler og et gråmalt tregulv.
TRE: Malte flater og tre er en god kombinasjon.
Last ned bilde
Åpen planløsning på en hytte, med en kjøkkenøy og en elegant stueplass med vintage lenestoler.
STEIN: Steingulv og fliser tåler ofte mer enn tregulv, og alle naturmaterialer er fine i et hyttemiljø.
Last ned bilde
Et koselig soverom med trevegger, en dobbeltseng med rutete sengetøy, og en vindu til høyre.
FJELLHYTTE: Ruter og mørkere farger passer godt på vinterhytta. Sengeteppet i ull henter enda flere naturmaterialer inn i rommet.
Last ned bilde
Lyst treinteriør i et rom med store vinduer og svevende, gjennomsiktige gardiner, med utsikt mot havet
SE DEG RUNDT: På sommerhytta kan det være nydelig med florlette gardiner som får vaie i vinden. Her hentes sjøen på utsiden inn i stua.
Last ned bilde
Flere dekorative puter med ulike mønstre og farger plassert på en benk.
TÅLER FARGER: Farger og mønster hører hjemme i både moderne og tradisjonelle hytter.
Last ned bilde
Et grått teppe med mønster som etterligner skispor
SKISPOR: La deg inspirere av hva hytta brukes mest til, og ta med dere skisporene inn på gulvteppet.
Last ned bilde

Lenker

Om Informasjonskontoret for farge og interiør

IFI er en privat non-profitt organisasjon som er bransjeambassadør, inspirator og pådriver for igangsetting av nye store og små oppussings-, og nybyggsprosjekter i Norge. Virksomhetens aktiviteter strekker seg fra forbrukerinformasjon til bransjearrangementer.

Følg pressemeldinger fra Informasjonskontoret for farge og interiør

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Informasjonskontoret for farge og interiør på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Informasjonskontoret for farge og interiør

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye