Ny helårsrute fra Kirkenes

Del

Avinor og Finnair har gleden av å kunngjøre en ny helårsrute mellom Ivalo og Kirkenes. Ruten vil styrke tilkoblingen mellom de to byene.

Foto: Envato Elements
Foto: Envato Elements

Fra 1. april 2025 vil flyselskapet Finnair fly tre rundturer i uken mellom Ivalo og Kirkenes. Formålet er å forbedre den eksisterende busstrafikken mellom byene.  

– Det er i dag et betydelig antall internasjonale gjester som reiser til Ivalo som utgangspunkt for å oppleve Lappland i Finland, men som deretter må ta buss til Kirkenes for å utforske hav og natur i Finnmark. Med den nye ruten vil disse reisende få en kortere reisevei til Kirkenes med Finnair, sier leder for ruteutvikling i Avinor, Martin Langaas.  

Bussturen tar ca. fire og en halv time, mens flyturen vil ta ca. 30 minutter.  

– Målet er å styrke veksten i finsk vinterturisme rundt Ivalo og Kirkenes, påpeker Langaas.  

Styrker satsningen på Nord-Norge  
Finnair har allerede flyvninger til Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø og Bodø – og snart også Kirkenes. 

– Vi ser med stor glede på samarbeidet med Finnair og deres ønske om å satse på det nord-norske markedet. Med denne ruten styrker de også sin satsning på det norske markedet generelt. 

Tre ukentlige rundturer  
Finnair vil operere ruten med tre ukentlige avganger i hver retning fra 1. april 2025. Flyvningene vil finne sted på tirsdager, torsdager og lørdager, med avgang fra Ivalo kl. 10:45 og ankomst i Kirkenes kl. 10:20. Returflygningene fra Kirkenes vil ta av kl. 10:45 og lande i Ivalo kl. 12:20. Flytiden er estimert til ca. 30 minutter.

Les pressemeldingen fra Finnair her.

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av el-fly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 2.800 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og kommersiell virksomhet på flyplassene.

- Avinors offentlige journal

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

Første kvartal 2024: God dialog med eier for å sikre bærekraftige finansielle rammebetingelser14.5.2024 08:49:52 CEST | Pressemelding

-Tiltak for å forbedre inntekter og resultat står høyt på konsernets agenda, og Avinor arbeider kontinuerlig med å optimalisere kostnadene i den løpende driften. Det er god dialog med eier for å sikre Avinor bærekraftige finansielle rammebetingelser for fremtiden, sier Abraham Foss, konsernsjef i Avinor. I første kvartal 2024 reiste totalt 10,8 millioner passasjerer via Avinors lufthavner, som er en økning på 3,5 prosent sammenliknet med samme periode i 2023. Passasjerveksten for utenlandstrafikk har vært på 11,1 prosent, mens innenlandstrafikken har gått ned med 0,7 prosent. Selv om antallet passasjerer har gått opp i 2024 er det nedgang i antallet flybevegelser. Antallet passasjerer per flygning er dermed økende.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye