Hordaland tingrett og Hordaland jordskifterett samles i moderne kontorer

Del

(Bergen, 15. april 2024) Domstoladministrasjonen har inngått en 20-årig leieavtale med Entra for 1900 kvadratmeter i Valkendorfsgaten 6 i Bergen. Overtagelse vil skje i løpet av første kvartal 2026. De to domstolene vil være på plass i nye lokaler i 2027.

Valkendorfsgate 6 i Bergen eies av eiendomsselskapet Entra.
Hordaland tingrett og Hordaland jordskifterett samles i Valkendorfsgate 6, Bergen. Foto: Entra ASA

Domstoladministrasjonen har leid lokaler for Hordaland tingrett i Valkendorfsgate 6 siden 2009. I 2027 samler Domstoladministrasjonen Hordaland tingrett og Hordaland jordskifterett på samme lokasjon. Domstoladministrasjonen har i mange år arbeidet for at Hordaland tingrett og Hordaland jordskifterett skal få moderne og gode lokaler i Bergen. Nå får domstolene kontorer i Valkendorfsgate 6, og publikumsrelatert aktivitet i tinghuset. En ny gangbro gir direkte tilknytning mellom bygningene. Dette er mulig med bakgrunn i Stortingets bevilgning til rehabilitering av Bergen tinghus.

– Beliggenheten og lokalene i Valkendorfsgate 6 er ideell for domstolene. Her får vi tilpassede og moderne kontorer med direkte adkomst til tinghuset. Dette bidrar til mer effektiv saksavvikling og trygge omgivelser for brukere og ansatte, sier Håkon Rastum, sorenskriver i Hordaland tingrett.

Valkendorfsgate 6 er et kjent landemerke og en viktig del av Bergens rike historie og kultur. Eiendommen er fra 1933 og ble bygget i jugendstil. Den har gjennomgått flere rehabiliteringer og er nå et moderne kontorbygg med effektive og miljøriktige løsninger. Entra er svært fornøyd med at domstolene vil ha tilhold i eiendommen videre. 

– Det er hyggelig å fortsette det gode samarbeidet vi har med Domstoladministrasjonen og domstolene. Dette er viktige funksjoner for byen og regionen. Gjennom å legge til rette for at domstolene kan samles i Valkendorfsgate 6, viderefører vi tilhørigheten til den historiske delen av Bergen sentrum, sier Sturla Hjelmervik, leder av Entra i Bergen.

Nøkkelord

Kontakter

– Stein-Arne Tjore, kommunikasjonssjef i Entra, tlf. 915 39 846, epost: stj@entra.no

Bilder

Valkendorfsgate 6 i Bergen eies av eiendomsselskapet Entra.
Hordaland tingrett og Hordaland jordskifterett samles i Valkendorfsgate 6, Bergen.
Last ned bilde

Om Entra

Entra er et av Norges ledende selskaper innen forvaltning og utvikling av næringseiendommer. Entra eier og drifter ca. 100 bygg, med et samlet areal på omlag 1,5 millioner kvadratmeter, i Oslo og omegn, Bergen og Trondheim. Entra har en solid kundeportefølje med en høy andel offentlige leietagere. Selskapets forretningsstrategi er å være ledende på kundeopplevd kvalitet, levere lønnsom vekst og å være miljøledende i bransjen.

Følg pressemeldinger fra Entra ASA

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Entra ASA på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Entra ASA

Frivilligheten har fått sitt eget hus i Oslo29.4.2024 08:56:29 CEST | Pressemelding

(Oslo, 29. april 2024) Oslo har fått et etterlengtet kraftsenter for frivilligheten med etableringen av Frivillighetens Hus. Mer enn ti frivillige organisasjoner har, eller er i ferd med, å flytte inn i Christian Krohgs gate 10, som rommer 5500 kvadratmeter med kontorer, møteromssenter, kantine og kafé. Frivillighetens Hus skal også være en arena for arbeidstrening og -inkludering, hvor KFUK-KFUM og Mamas Mat vil bidra til å gi flere unge og innvandrerkvinner en vei inn i arbeidslivet.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye