Ny rute kobler Tromsø med Sør-Europa

Del

Flyselskapet Iberia åpner direkterute fra Madrid til Tromsø. Ruten vil ha to ukentlige flyvninger fra 1. desember til 2. mars.

Foto: Envato Elements
Foto: Envato Elements

— Vi er veldig glade for at vår verdifulle partner Iberia kobler Tromsø med Madrid denne vintersesongen. Vi opplever vekst fra hele verden til Tromsø, og Spania er intet unntak. Vi tror Spania vil fortsette å være et viktig marked for innkommende turismen til Norge generelt, og denne ruten bekrefter dette.  

Det sier trafikkutvikler i Avinor, Ulv Elbirk. Han påpeker at ruten ikke bare vil bringe spanske turister til Tromsø, men også fra Italia og Brasil.  

— Madrid er en stor hub, og vil koble Tromsø med både Sør-Europa og Sør-Amerika. Ruten vil ta turister til Tromsø, og dermed bidra til turistnæringen, men også gi mulighet for innbyggerne i Tromsø til å reise til Spania eller lenger ut i verden, fortsetter han. 

Etableringen av den nye ruten er historisk, da det er første den første direkte ruteflyforbindelsen mellom Tromsø og Madrid.   

Tromsø populær vinterdestinasjon
Tromsø lufthavn Langnes har vært midtpunktet for den formidable veksten i utlandstrafikk til Nord-Norge. Månedlige tall viser en betydelig økning i antall passasjerer til/fra utlandet, spesielt om vinteren. For eksempel har antall passasjerer i november og desember 2023 økt med utrolige 74 prosent og 82 prosent sammenlignet med samme måneder i 2019. Dette er en sterk indikasjon på den økende populariteten til Troms og Finnmark og Nord-Norge som en internasjonal destinasjon.   

— Inbound turisme bidrar til turistnæringen, og gir også muligheter for innbyggerne i Tromsø å utforske verden. Med Iberia, har de muligheten til å reise til Spania eller andre destinasjoner globalt, sier Elbirk.

I tillegg jobber Avinor med flere spennende rutenyheter for vinteren 2024/2025.

To ukentlige rundturer 
Iberia vil operere ruten med to ukentlige avganger i hver retning gjennom vintersesongen 2024/2025. Flyvningene vil finne sted på torsdager og søndager, med avgang fra Madrid kl. 13:00 og ankomst i Tromsø kl. 18:20. Returflygningene fra Tromsø vil ta av kl. 19:20 og lande i Madrid kl. 00:40. Flytiden er estimert til 5 timer og 20 minutter.  

Dag 

Retning 

Avgang 

Ankomst 

Reisetid 

Torsdag 

MAD-TOS 

13:00 

18:20 

5t 20min 

Torsdag 

TOS-MAD 

19:20 

00:40 

5h 20min 

Søndag 

MAD-TOS 

08:15 

13:35 

5h 20min 

Søndag 

TOS-MAD 

14:35 

19:55 

5h 20min 

Les også Iberia sin pressemelding her. 

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av el-fly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 2.800 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og kommersiell virksomhet på flyplassene.

- Avinors offentlige journal

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

Første kvartal 2024: God dialog med eier for å sikre bærekraftige finansielle rammebetingelser14.5.2024 08:49:52 CEST | Pressemelding

-Tiltak for å forbedre inntekter og resultat står høyt på konsernets agenda, og Avinor arbeider kontinuerlig med å optimalisere kostnadene i den løpende driften. Det er god dialog med eier for å sikre Avinor bærekraftige finansielle rammebetingelser for fremtiden, sier Abraham Foss, konsernsjef i Avinor. I første kvartal 2024 reiste totalt 10,8 millioner passasjerer via Avinors lufthavner, som er en økning på 3,5 prosent sammenliknet med samme periode i 2023. Passasjerveksten for utenlandstrafikk har vært på 11,1 prosent, mens innenlandstrafikken har gått ned med 0,7 prosent. Selv om antallet passasjerer har gått opp i 2024 er det nedgang i antallet flybevegelser. Antallet passasjerer per flygning er dermed økende.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye