Handel og Kontor i Norge

HK Norge: Endringer i Brukthandelloven stort steg for sirkulærøkonomi i Norge

Del

I dag annonserte regjeringen radikale endringer i brukthandelloven. Dette er endringer Handel og Kontor i Norge (HK Norge) svært fornøyde med. HK Norge organiserer et stort antall av ansatte i bransjen, og sier at den nye lovgivningen, som trer i kraft fra 1. juli, vil gjøre det betydelig enklere å omsette brukte varer som klær, møbler, forbrukerelektronikk og sportsartikler.

Lena Reita, nestleder i HK Norge
Lena Reita, nestleder i HK Norge

Sitater:

  • "Brukthandelloven har gjort det kronlgete å drive brukthandelbutikk eller omsette brukte varer, fordi det har vært regler som står i veien. Blant annet at varene må oppbevares 14 dager før de kan selges!" sier Reitan. 
      

  • "Den store felles innsatsen for å fremme en sirkulær økonomi og sikre arbeidsplasser i varehandelen har båret frukter. Vi er spesielt takknemlige for at næringsministeren har tatt hensyn til våre innspill," sier Reitan. 

  • "Dette er et tydelig signal om at vi må tilpasse oss nye forbruksmønstre og støtte opp under miljøvennlige løsninger," sier Reitan. 

  • ""Vi støtter fullt ut å se videre på momsreguleringen for brukte produkter, slik at vi kan gjøre det enda mer attraktivt å handle brukt,"  sier Reitan. 

Pressemelding:

Lena Reitan, nestleder i HK Norge, roser regjeringens tiltak for å forenkle prosessen for etablering og drift av bruktbutikker.  
 
""Brukthandelloven har gjort det kronlgete å drive brukthandelbutikk eller omsette brukte varer, fordi det har vært regler som står i veien. Blant annet at varene må oppbevares 14 dager før de kan selges!"," sier Reitan. 

HK Norge har vært en av mange aktiv pådrivere for moderniseringen av brukthandelsloven.  

"Den store felles innsatsen for å fremme en sirkulær økonomi og sikre arbeidsplasser i varehandelen har båret frukter. Vi er spesielt takknemlige for at næringsministeren har tatt hensyn til våre innspill," sier Reitan. 

I tillegg til de allerede nevnte endringene, deler Reitan gleden med de andre bransjeaktører om at loven endelig blir modernisert.  

"Dette er et tydelig signal om at vi må tilpasse oss nye forbruksmønstre og støtte opp under miljøvennlige løsninger," sier Reitan. 

Til tross for den positive mottakelsen av loven, påpeker Reitan at det fortsatt er rom for forbedring, spesielt når det gjelder momsen på brukte varer. 

 "Vi støtter fullt ut å se videre på momsreguleringen for brukte produkter, slik at vi kan gjøre det enda mer attraktivt å handle brukt," sier Reitan. 

Med disse endringene mener HK Norge vi kan lyst på fremtiden og at brukthandel-Norge settes i stand til å ta en mer aktiv rolle i overgangen til en bærekraftig varehandel tuftet på mer ombruk. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lena Reita, nestleder i HK Norge
Lena Reita, nestleder i HK Norge
Last ned bilde

Om oss

HK Norge er en arbeidstakerorganisasjon for ansatte i privat sektor. Medlemmene våre jobber blant annet innen  handel, kontor, finans, handel, luftfart og servicevirksomhet. Med over 80.000 medlemmer er vi i dag LOs tredje største forbund. HK Norge jobber for at medlemmene våre skal ha trygge arbeidsplasser og gode lønns- og arbeidsvilkår.

Følg pressemeldinger fra Handel og Kontor i Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Handel og Kontor i Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Handel og Kontor i Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye