Regjeringen svikter i havforvaltningen

Del

Naturvernforbundet er svært skuffet over den oppdaterte forvaltningsplanen for våre norske havområder. Regjeringen kunne spart seg for oppdateringen til de har noe å komme med, mener Truls Gulowsen i Naturvernforbundet.

Krykkje flyr over Siragrunnen
Krykkje flyr over Siragrunnen Jan-Erik Røer

Det faglige grunnlaget tilsier at vi trenger et krafttak for havområdene. I denne planen er det dessverre svært lite som minner om at regjeringen har tak på noe som helst.  

- Er det dette som er regjeringas ambisjonsnivå når det kommer til hav? Vi står midt i en eskalerende klima- og naturkrise og det haster å følge opp naturavtalen. Da trengs det mer enn “utredninger og vurderinger”, mener Truls Gulowsen, leder i Naturvernforbundet.  

For eksempel jobber regjeringen fortsatt med ferdigstillingen av en plan for å redde sjøfuglene, slik vi har hørt siden dette ble vedtatt i Stortinget i 2016.  

Naturvernforbundet er også spesielt skuffet over at regjeringen ikke greier å levere på etableringen av marine verneområder. Ifølge Naturavtalen skal 30% av havet vernes som marine verneområder innen 2030.  

- Marine verneområder er vårt viktigste verktøy for å ta vare på livet i havet. Til tross for et glimrende faglig utgangspunkt, greier ikke regjeringen å peke på ett eneste område som de ønsker å verne.  Denne planen er en oppsummering av dagens politikk som vi vet er for lite, for treigt og for dårlig. De kunne spart seg for denne oppdateringen, mener Gulowsen

Nøkkelord

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Naturvernforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Naturvernforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Naturvernforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye