Fafo

Hanne Cecilie Kavli ny daglig leder på Fafo

Del

Hanne Cecilie Kavli blir ny daglig leder ved Fafo. Kavli overtar etter Tone Fløtten som har vært i stillingen siden 2015.

Fafos nye daglige leder, Hanne Cecilie Kavli.
Fafos nye daglige leder, Hanne Cecilie Kavli. Alf Tore Bergsli Fafo

Onsdag 3. april vedtok styret at Hanne Cecilie Kavli tilbys jobben som Fafos daglige leder, og Kavli har takket ja. Fafos styreleder, LO-leder Peggy Hessen Følsvik, møtte torsdag instituttets ansatte og presenterte Hanne Kavli som Fafos nye daglige leder.

– I sin begrunnelse peker styret på at Hanne Cecilie Kavli har solid erfaring som forsker og leder. Med henne får Fafo en leder med svært god kjennskap til Fafo og instituttets omland, en dyktig formidler og erfaren relasjonsbygger. Samfunnet trenger kunnskapen som utvikles ved Fafo og styret er overbevist om at Kavli, med sine strategiske evner, er den rette til å videreutvikle Fafo, sier Peggy Hessen Følsvik. 

Hanne Cecilie Kavli har doktorgrad i sosiologi fra Universitetet i Oslo. I dag er hun forskningssjef ved Fafo med innvandring og integrering som spesialområde. Hun har arbeidet med en rekke temaer knyttet til velferds-, arbeidslivs- og integreringspolitikk. Kavli har en stor forskningsproduksjon, og hun har vært medlem i flere offentlige utvalg.

– Jeg tilnærmer meg denne oppgaven med stor respekt, samtidig som jeg gleder meg enormt til komme i gang med jobben. Fafos forskning er viktig og relevant, både for de som utformer politikk, og for de som skal omsette politikk til praksis i arbeidsliv og velferdsstat, sier Hanne Cecilie Kavli

– Jeg er veldig glad for at det er Hanne som skal overta denne stillingen og føler meg helt trygg på at styret har gjort et meget godt valg for Fafo, sier Tone Fløtten, som nå går tilbake til sin forskerstilling ved instituttet.

- Tone Fløtten har vært en stor ressurs som daglig leder og hun har styrket Fafos posisjon gjennom sitt virke. Jeg vil derfor få takke henne for den viktige jobben hun har gjort for Fafo gjennom en årrekke. Fafo ville ikke vært der instituttet er i dag uten hennes kunnskap, entusiasme og støe hånd på rattet, sier Peggy Hessen Følsvik.

Kontakter

Lenker

Om Fafo

Forskningsstiftelsen Fafo er et av Norges største samfunnsvitenskapelige forskningsmiljøer. Fafo ble etablert i 1982 og har til formål å utvikle kunnskap om deltakelse, levekår, demokrati, utvikling og verdiskapning. Basert på høye forskningsetiske og metodiske standarder er ønsket å bidra til samfunnsmessig fornyelse. Med et historisk utgangspunkt i norsk fagbevegelse er Fafos aktivitet basert på å levere kritisk og handlingsorientert forskning om arbeidsliv og velferdspolitikk til sentrale beslutningstakere og beslutningsprosesser.
www.fafo.no

Følg pressemeldinger fra Fafo

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fafo på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fafo

Webinar om arbeidsinnvandrerne i et presset boligmarked8.2.2024 12:37:04 CET | Presseinvitasjon

Arbeidsinnvandrere er sårbare i møtet med et begrenset og presset norsk utleiemarked. Situasjonen forverres av et stort antall flyktninger som også skal ha et sted å bo. Arbeidsinnvandrere som får bolig gjennom arbeidsgiver kan bli utsatt for utnytting eller havne i et sterkt avhengighetsforhold. På dette seminaret vil vi sette søkelyset på arbeidsinnvandreres boforhold, med vekt på dem som ikke eier egen bolig.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye