AddSecure

35.000 heisalarmer slutte å virke etter 2025

Del

Borettslag over hele Norge må oppgradere heisalarmen sin før 2G-nettet stenger. – Mange vet ikke at de er berørt, sier Håkon Meland-Tangen i AddSecure.

Hakon Meland-Tangen Technical Director AddSecure
Håkon Meland-Tangen, Teknisk direktør i AddSecure Norge AddSecure

Teleoperatørene i Norge har besluttet å legge ned 2G-nettet etter 2025. I dag finnes det rundt 35.000 heisalarmer med 2G-tilkobling som vil miste forbindelsen, i hovedsak i mindre borettslag og næringseiendommer. 

Når noen trykker alarmknappen i heisen, vil heisalarmen overfører alarmsignaler på en trygg og sikker måte til alarmmottak, vaktselskaper og beredskapspersonell. Heisalarmen baserer sin alarmkommunikasjon på mobilnettet. 

Huseiere har et juridisk ansvar for to alarmer: brannalarm og heisalarm. Hvis alarmsenderen slutter å virke, er det ikke sikkert det blir oppdaget før ulykken skjer. Da kan konsekvensene bli store.

Hvis alarmsenderen ikke blir skiftet innen 2G-nettet slukkes, vil det påvirke huseiere på flere måter.

  • Heisalarmen vil ikke lenger fungere, og de som trykker inn alarmknappen vil ikke kunne snakke med alarmmottak og/eller driftspersonell. 
  • Brannvesenet vil ikke varsles direkte, og det vil kunne ta tid før hjelp kommer til. 
  • Det kan være brudd på krav i regelverk og/eller brudd på betingelser fra forsikringsselskap.

AddSecure er en de største leverandørene av alarmsendere til heisalarmer. Alarmleverandøren tester rutinemessig alarmforbindelsene når de er på befaring og rapporterer at mange av heisalarmene de tester, ikke når frem til alarmsentralen.

– Vi er erfarer at mange styrer i borettslag ikke er klar over at heisalarmene deres snart kan slutte å fungere, eller allerede kan ha feil som gjør at den ikke får kontakt med alarmsentralen. Som huseier er du lovpålagt å sørge for at heisalarmen fungerer, sier Håkon Meland-Tangen, teknisk direktør i AddSecure Norge.

Meland Tangen oppfordrer alle huseiere og borettslag til å prioritere å oppgradere heisalarmer i god tid før 2G-nettet stenger, for å unngå at de blir etterlatt uten fungerende nødkommunikasjon.

– Ved å handle nå, sikrer du ikke bare sikkerheten til de som bruker heisen. Du unngår også en kostnadsøkning og lang ventetid på tilgjengelige heismontører som vi forventer kan oppstå nærmere fristen, avslutter Meland-Tangen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Hakon Meland-Tangen Technical Director AddSecure
Håkon Meland-Tangen, Teknisk direktør i AddSecure Norge
Last ned bilde

Om AddSecure

AddSecure er en ledende europeisk leverandør av sikker IoT-tilkobling og ende-til-ende-løsninger. Vi hjelper kundene med å optimalisere driften, skape forretningsverdi og sikre vitale funksjoner.

Ved å kombinere tilkoblede, datadrevne og sensorbaserte løsninger med klassens beste kompetanse, møter vi våre kunders behov uavhengig av bransje. Vi tilbyr både administrerte tjenester og kobler til alle enheter som trenger sikker kommunikasjon og dataoverføring. Fantasien er den eneste begrensingen.

Våre sikre IoT-løsninger brukes innenfor områdene bygninger, alarmer, transport og logistikk, personsikkerhet og sikkerhet, helsevesen, bygg, kommuner, skoler, redningstjenester, strømnett med mer.

AddSecures hovedkontor er i Stockholm, Sverige. Vårt hovedmarked er Europa, men vi betjener kunder over hele verden. Med over 1000 ansatte bidrar vi til å gjøre verden tryggere, smartere og mer bærekraftig.

Følg pressemeldinger fra AddSecure

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra AddSecure på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra AddSecure

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye