Standard Norge

4. april er gulrotens dag - alle skal med!

Del

Det er mye god gulrot som selges og distribueres i Norge, og felles for de fleste er at de følger kvalitetsstandarden NS 2832, som angir hva du kan forvente av gulrota du kjøper.

Pixabay

- Vi er opptatt av at standarder vi utgir bidrar til en positiv utvikling i samfunnet, og standardene for gulrota handler om kvalitet, effektiv pakking og transport, sier administrerende direktør Jacob Mehus i Standard Norge.

Alle gulrøtter kan brukes

Standard Norge påpeker at det ikke står noe i standarden om at gulrøtter som ikke tilfredsstiller kvalitetsklassene, skal kastes. Kvalitetskravene gjelder heller ikke ved «levering til industrien», ved «småsalg på bruket» eller ved «selvhøsting».

Ifølge Norsk Standard skal gulrøtter som skal selges i butikk, tåle transport, håndtering og være av tilfredsstillende tilstand når de kommer fram til forbruker. En gulrot skal blant annet være hel, frisk av utseende, ikke flergrenet og fri for skadedyr. Målet er best mulig kvalitet til forbruker og effektiv pakking og transport.

Kontakter

Om Standard Norge

Standard Norge utvikler og forvalter standarder i Norge, og har enerett på å utgi Norsk Standard. Medlemmene våre er både næringsliv, myndigheter, interesseorganisasjoner, forbrukerorganisasjoner, forskningsinstitusjoner og andre. Over 4 000 norske eksperter er med i standardiseringsarbeid i regi av Standard Norge på nasjonalt eller internasjonalt plan.

Følg pressemeldinger fra Standard Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Standard Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Standard Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye