EL og IT Forbundet

Masseoppsigelser i Telenor: - Provoserende

Del

Telenor velger å kvitte seg med over 100 ansatte, inkludert hele kundesentret på Rørvik nord i Trøndelag.  EL og IT Forbundet reagerer på begrunnelsen som selskapet gir for oppsigelsene.

- Telenor sier at nye arbeidsmetoder vil gjøre arbeidsoppgavene overflødige, men vi vet at selskapet allerede leier inn mange på midlertidig basis på Østlandet til tilsvarende oppgaver som utføres av kundesenteret i Rørvik. Det er provoserende, sier leder i EL og IT Forbundet, Geir Ove Kulseth.  

EL og IT Forbundet organiserer storparten av folkene som nå mister jobbene sine i Telenor i Rørvik og andre steder i landet. Tillitsvalgte i EL og IT bistår medlemmene som Telenor ønsker å kvitte seg med.  

- Vi aksepterer at arbeidslivet endrer seg og at også selskaper som eies av felleskapet må tilpasse seg. Her mener vi likevel at Telenor burde vært sitt samfunnsansvar bevisst og beholdt viktige faste arbeidsplasser i distriktene. Arbeidsplasser som selskapet tilsynelatende har behov for, sier Kulseth.

Han påpeker at 35 jobber i Rørvik med omlag 3.500 innbyggere ville utgjort omlag 10.000 arbeidsplasser i millionbyen Oslo.

- Dette vil ha store konsekvenser for både de som mister jobbene sine og for lokalsamfunnet, sier Kulseth. 

Kontakter

Om EL og IT Forbundet

EL og IT Forbundet har 43 000 medlemmer og er en landsomfattende sammenslutning som organiserer lønnstakere innenfor IKT-, energi- og elinstallasjonsbransjen.

Følg pressemeldinger fra EL og IT Forbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra EL og IT Forbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra EL og IT Forbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye