Statens vegvesen

Snøvær? Ikke ta sjansen på sommerdekk!

Del

Torsdag kommer vinteren plutselig tilbake i deler av Sør-Norge. Er det minusgrader eller snøvær der du er så er det kun vinterdekk som gjelder, sier Vegtrafikksentralen.

Grafikk: Meteorologisk institutt

Meteorologisk institutt har sendt ut gult varsel for snø for Agder, deler av Østlandet og Rogaland. Varselet gjelder fra tidlig torsdag morgen og fram til natt til fredag.

Det er ventet rundt 5-25 cm snø, mest i Agder. Nær kysten i Agder og Rogaland kan nedbøren lokalt komme som sludd. I Rogaland og vest i Agder kan snø og sterk vind gi snøfokk.  I fjellet gir redusert sikt mulighet for kolonnekjøring eller stengte veger. 

Beskjeden fra Meteorologisk institutt er klar: Beregn ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene. Vegtrafikksentralen har samme budskap:
- Er det minusgrader eller snøvær der du er så er det kun vinterdekk som gjelder. Ikke ta sjansen på at det skal gå bra å kjøre på sommerdekk. Tungbiler må være forberedt på å sette på kjetting når føret tilsier det, sier Jørn Jakobsen ved Vegtrafikksentralen øst.

Han understreker at entreprenørene på ingen måte har pakka vekk vinterutstyret sitt enda:
- Våre entreprenører har fortsatt full vinterberedskap, og er forberedt på å håndtere været og snøen som er varsla, sier Jørn Jakobsen.

Kontakter

Pressenummer til VegtrafikksentraleneVegtrafikksentralene svarer på spørsmål om situasjonen på vegnettet og hendelser i trafikken hele døgnet.

* Oslo, Viken og Innlandet: 23237860, * Nordland, Troms og Finnmark: 75113821, * Trøndelag og Møre og Romsdal: 72474588, * Vestland: 55577464, * Rogaland: 55577465 og * Agder, Vestfold og Telemark: 35572730

Pressevakt Transport og samfunn

* Trafikksikkerhet og ulykkesstatistikk
* Trafikktall
* Fotobokser/fartskontroll
* Skilt
* Bompenger
* Trafikkstyring og beredskap
* Teknologi
* Klima og miljø
* Plansaker
* Nasjonale turistveger (Pressekontakt: 91104480)
* Norsk vegmuseum (Pressekontakt: 61285250)

Tel:953 00 727pressetos@vegvesen.no

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye