HydrogenPro

Erfaren industrileder innstilles som styreleder i HydrogenPro ASA

Del

Porsgrunn, 2. april, 2024

Etter at Terje Mikalsen medelte at han ikke ønsker gjenvalg som styreleder i HydrogenPro ASA, har valgkomiteen innstilt mangeårig industrileder Dag J. Opedal som ny styreleder. Nytt styre skal velges på selskapets generalforsmaling den 22. April.

Dag J. Opedal er innstilt som ny styreleder i HydrogenPro ASA
Dag J. Opedal er innstilt som ny styreleder i HydrogenPro ASA

Dag J. Opedal har en lang karriere bak seg bla i industrikonsernet Orkla ASA, sist som konsernsjef i perioden fra 2005 – 2010.  Opedal var i perioden 2020 – 23 konsernsjef i Treschow – Fritzøe AS .           Han har også en rekke tidligere styreverv , herunder i Telenor, Jotun, Carlsberg, Sapa/Alcoa, REC , Nammo , Bertel O. Steen og Odin Forvaltning . Han sitter i dag i flere styrer som bl. a.  i Elkem ASA og O Kavli og Knut Kavlis Allmennyttige fond.  

Valgkomiteens leder Arild S. Frick sier i en kommentar at «Vi er svært glade for at en så erfaren og dyktig leder har takket ja til å lede styret gjennom den spennende tiden selskapet har foran seg»

Dag J. Opedal sier på sin side at han «har fulgt HydrogenPro over tid og ser frem til et nært samarbeid med ledelsen og øvrige styremedlemmer for å realisere selskapets potensial både teknologisk og markedsmessig.»

Valgkomiteens innstilling til nytt styre kan i sin helhet leses her:

https://hydrogenpro.com/wp-content/uploads/2024/03/Proposal-nomination-committee_AGM-HYPRO-2024.pdf

Valgkomiteen er kjent med at aksjonær og styremedlem Richard Espeseth vil fremme et alternativt forslag på ekstraordinær generalforsamling som avholdes umiddelbart etter den ordinære den              22. april.

Om HydrogenPro ASA:

HydrogenPro er et teknologiselskap som produserer høytrykks alkaliske elektrolysører for produksjon av grønt hydrogen. Alle er sertifisert etter standardene ISO 9001, ISO 45001 og ISO 14001. Selskapet ble grunnlagt i 2013 av gründere med bakgrunn fra elektrolyseindustrien, som ble etablert i Telemark av Norsk Hydro i 1927. Vi er et erfarent ingeniørteam av ledende industrieksperter, som trekker på enestående erfaring og ekspertise innen hydrogen og fornybarindustrien.

Følg pressemeldinger fra HydrogenPro

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra HydrogenPro på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra HydrogenPro

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye