Aurora Powertrains Oy

Skianlegg fokuserer mer på teknologi uten CO2-utslipp

Del

Skianlegg i Norden ser etter ny teknologi for å redusere CO2-utslipp i alle ledd. Både aktører for alpinanlegg og langrennsløyper er blant dem som jakter nullutslipp.

En elektrisk snøscooter er klimavennlig i drift da den ikke genererer CO2. Den er stillegående og eksosfri, noe som sikrer at dyrelivet, skiløpere og andre frilufts- entusiaster ikke blir forstyrret på samme måte av elektriske snøscooterkjørere.

– "Helelektriske snøscootere må levere under tøffe forhold i alpine skiløyper. Snøscooteren må ha nok kraft og energi til å klatre opp selv de bratteste bakker", sier Matti Autioniemi, administrerende direktør i Aurora Powertrains (ATP) Oy, det finske selskapet bak eSled snøscootere. «Vår snøscooter gjør det. eSled har en total rekkevidde på 100 km med 21 kWh batteri, og den lades opp ved kjøring nedover ved regenerativ bremsing.»

Den nye teknologien gir sjåføren en enda mer komfortabel kjøreopplevelse. En av eSled’s kunder beskrev det med disse ordene: «Scooteren er stabil og jevn å kjøre, som et tog, men smidig nok til å ta meg dit jeg vil!»

Den elektriske snøscooterens økonomi er i en liga for seg. Den bruker bare omtrent 21 kWh energi på 100 kilometer.

Seks ganger rundt Jorden

De patenterte elektriske og mekaniske løsningene er testet under de mest utfordrende forholdene i nord.

– Våre pre-produksjon elektriske snøscootere har vært i bruk på Svalbard (Norge) og finsk Lappland siden 2019. Tusenvis av internasjonale eventyrreisende har kjørt våre elektriske snøscootere totalt over 200 000 km, sier APT´s CEO Matti Autioniemi.

– Hver kilometer er trygg og miljøvennlig. eSled-funksjonene styres med vår skytilkoblede programvare, optimaliserer energiforbruket og muliggjør online oppdateringer og vedlikehold.

- Ved guidet turbruk kan strøminnstillingene justeres for uerfarne sjåfører. I tillegg kan guiden overvåke plasseringen til hver eSled på sin skjerm, og sørge for at gruppen holder seg trygt sammen, sier Autioniemi.

Snøscooter i aksjon, 365 dager i året

– Vi ønsker at snøscooteren vår skal være den ultimate forløperen i markedet. eSled tilbyr kjøretøy-til-nett-teknologi (V2G). Det betyr at du kan bruke energien som er lagret i eSleds batteri og overføre den tilbake til strømnettet når den er koblet til en kompatibel DC-lader. Du kan lade batteriet med grønn energi og bruke det fra lagring ved behov, fremhever Autioniemi.

Moderne teknologi tilbyr flåteoperatører av snøscootere nye tilleggstjenester. «eSled kan kobles til det elektriske nettet og generere penger selv om sommeren», legger Matti Autioniemi til.

Kontakter

Bilder

Lenker

Om oss

Aurora Powertrains Ltd utvikler og produserer eSled elektriske snøscootere samt batterisystemer basert på egne batterimoduler. Batterisystemet er modulært og tilbyr høy ytelse. APTs systemer brukes blant annet av produsenter av elektriske båter, småmaskineri og beltebiler. Selskapet ble grunnlagt i 2017. Produktutviklingsenheten er i Rovaniemi, og produksjonsanlegget er i Mikkeli, Finland.

Andre språk

Følg pressemeldinger fra Aurora Powertrains Oy

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Aurora Powertrains Oy på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Aurora Powertrains Oy

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye