Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet

Lansering av Kompetanseteamet mot negativ og sosial kontroll og æresrelatert vold sin årsrapport for 2023 (fysisk og digital lansering)

Del

Kompetanseteamet lanserer årsrapport for 2023 på Kulturhuset onsdag 3. april.

Ung kvinne i gul genser som holder en pappkopp.
Onsdag 3. april slipper Kompetanseteamet sin årsrpport for 2023.

I den forbindelse inviterer vi til seminar for å presentere tall og erfaring fra i fjor, diskutere ambivalens hos utsatte med et bredt sammensatt fagpanel, og har en samtale med en tidligere bruker av bo- og støttetilbudet for personer utsatt for negativ sosial kontroll og æresrelatert vold.

Hjelpeapparatet opplever ofte at utsatte ønsker hjelp til å endre sin livssituasjon, samtidig som de ikke vil at voldsutøver skal finne ut av at de har søkt hjelp. Mange ønsker ikke å anmelde voldsutøver. Flere endrer eller trekker sin forklaring når det går opp for dem hvilke konsekvenser saken kan få for dem selv, familien eller andre involverte.

  • Hva skyldes ambivalensen hos de utsatte?
  • Hvordan skal vi som hjelpere forholde oss til den?

Dette er noe av det som vil bli diskutert av et fagpanel under seminaret.

Målgruppen for seminaret er alle som jobber med tematikken på overordnet nivå eller som gjennom sitt arbeid kan komme i kontakt med barn eller voksne som kan være utsatt for tvangsekteskap, æresrelatert vold, negativ sosial kontroll, kjønnslemlestelse og ufrivillig opphold i utlandet.

Du kan velge å delta på lanseringen fysisk på Kulturhuset i Oslo eller følge seminaret digitalt. Påmeldte som følger seminaret digitalt vil få lenke tilsendt. Påmeldte får også tilgang til å se opptak av seminaret i etterkant.

Gi gjerne beskjed til kontaktperson Sebastian Vernang (sebastian.vernang@bufdir.no) om du ønsker å dekke arrangementet.

Kontakter

Lenker

Om Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir)

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) er underlagt Barne- og familiedepartementet , og er et fagorgan på områdene barnevern, barn, ungdom og oppvekst, adopsjon, familievern, likestilling og ikke-diskriminering og vold og overgrep i nære relasjoner.

Følg pressemeldinger fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye