Universal Music Norge

Countryklassiker får nytt liv på norsk: Bråtabrann og Oda Gondrosen oversetter ‘Whiskey Lullaby’

Del
Eskild Vika

En av countryhistoriens største klassikere kommer nå i norsk drakt. Bandets vokalist, Anders, har gjort sin oversetting av Brad Paisley og Alison Krauss sin Whiskey Lullaby og resultatet er ‘Sønderdrukken sang’. Med seg på laget har dem fått en stor stemme fra Østfold, nemlig Oda Gondrosen. Tidligere i vinter testet bandet ut en akustisk versjon på sin TikTok som endte opp med å ta fyr i bygde-Norge, og etter stor etterspørsel fra folket slippes låta på selveste langfredag. 

Om samarbeidet og låta sier gutta følgende: 

"Det er ingen enkel oppgave å gjøre ei låt som så mange har et så sterkt forhold til, men når Anders hadde skrevet en så fin oversettelse måtte vi gi det et forsøk. Vi har satt vårt eget preg på låta, samtidig som vi har beholdt den samme stemninga som er i originalen til Paisley. Det er en viktig låt med tematikk som kan favne både bredt og smalt, og vi håper lytteren vil komme enda nærmere teksten med denne norske tolkningen. Sist, men ikke minst, kunne ikke Anders bedt om en bedre duettpartner enn Oda Gondrosen. Den store stemmen fra Østfold går Alison Krauss en høy gang!" 

Oda sier: 
"Det å samarbeide med gutta i Bråtabrann har vært en kjempefin opplevelse. Gutta er både flinke, morsomme og engasjerte!  Jeg er veldig takknemlig for at jeg får være med de å synge på låta og å få synge den fine oversettelsen de har skrevet. En veldig trist og vakker sang, som jeg syntes kanskje ble enda tristere og enda litt finere på norsk!" 

Bråtabrann er Norges nye tilskudd på bygdeband-himmelen. Bandet har sine røtter fra Østfolds vide jorder og nå med sitt nye tilskudd også Flisa sine dype skoger. Bandets nye frontfigur Anders Trongaard har sitt opphav fra Flisa og er en kjent mann på musikkmiljøet i Hedmarken. Resten av gjengen består av fire svært habile konsert- og studiovandte musikere fra Trøgstad: Mats Raknerud, Ingvald Holmen Minge, Kristian Aadalen og Christoffer Dahl. Denne gjengen har både sammen, og hver for seg, turnert landet rundt med ulike konstellasjoner, samt gjort seg bemerket på flere plateinnspillinger.  

Fjoråret ble brukt til å etablere bandet, spille et utsolgt Krøsset i Oslo og slippe masse musikk. Mottakelsen var god noe som allerede resulterer i over 1 million streams, samt at deres første låt ‘Hjemmekjær’ klatret helt inn på lista over Norges mest delte låter på Spotify. 
 
I år skal bandet bygge videre på den gode starten med større konserter, gode låtslipp og masse moro. Flere av konsertene er allerede annonsert og vi kan glede oss til å se Bråtabrann på Countryfestivalen på Vinstra, Norsk Countrytreff på Breim, Rebel City Roots Festival i Båstad. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om oss

Universal Music AS er verdens, og Norges, største musikkselskap og representerer blant annet artister som Astrid S, The Weeknd, Alessandra, Ramón, Olivia Rodrigo, Post Malone, Ariana Grande, Dagny, Marstein, Shawn Mendes, The Beatles, Odd Nordstoga, Taylor Swift, The Rolling Stones m.fl.

Følg pressemeldinger fra Universal Music Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universal Music Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universal Music Norge

Ny musikk fra Post Malone, Camila Cabello, Mabel, Ice Spice samt album fra Kings Of Leon!10.5.2024 10:32:48 CEST | Pressemelding

Post Malone har teamet opp med Morgan Wallen på ny låt! Emelie Hollow slipper musikk på norsk, og første låt ut er en sårbar og vakker kjærlighetslåt; “Nå har du meg” Camila Cabello har annonsert sitt fjerde studioalbum C,XOXO som slippes 28. juni. C,XOXO er skrevet av Camila og vekket til live med produsent El Guincho (Rosalia, FKA twigs, Frank Ocean) og medprodusent Jasper Harris (Lil Nas X, Baby Keem, Jack Harlow). I forbindelse med albumnyheter slipper hun også singelen “HE KNOWS” med Lil Nas X. Camila beskriver C,XOXO som å ha "en emosjonell umiddelbarhet og råhet" og fortsetter med å proklamere albumet som hennes "dristigeste soloalbum". Rap-prinsessen Ice Spice slapp i dag låten “Gimmie A Light”, som er første offisielle singel fra hennes kommende debutalbum Y2K. Produsert av Ice Spices mangeårige samarbeidspartner RiotUSA, som også håndterte produksjonen på "Munch (Feelin U)". “Gimmie A Light” sentrerer om en sample fra dancehall-legenden Sean Pauls monsterhit “Gimme the Light”

Post Malone har teamet opp med Morgan Wallen på ny låt!10.5.2024 09:57:38 CEST | Pressemelding

Post Malone har teamet opp med Morgan Wallen på den etterlengtede nye singel "I Had Some Help". Låten ble skrevet av Post, Wallen, Louis Bell, Ryan Vojtesak, Ashley Gorley, Ernest Keith Smith og Hoskins og produsert av Louis Bell, Charlie Handsome og Hoskins. Singelen vil bli å finne på Posts første countryalbum som kommer i løpet av året. Post spilte nylig for første gang på Stagecoach Festival hvor han fremførte en rekke country-covere og ønsket superstjerner som Brad Paisley, Sara Evans og Dwight Yoakam velkommen opp på scenen. Morgan Wallen tok også turen opp og sammen debuterte de “I Had Some Help” foran en utsolgt Stagecoach Festival. Se video HER.

Ny musikk fra Astrid S, Lukas Graham, BRÆTZ, Gracie Abrams og Miranda Lambert!3.5.2024 07:43:49 CEST | Pressemelding

Billie Eilish til Telenor Arena Astrid S slipper het favorittsingel: “Hot Fever Dream”! Lukas Graham tilbake med ny musikk! BRÆTZ med powerlåt til alle jenter der ute! Gjennombruddet til Grammyvinner Coco Jones kom takket være hitsingelen "ICU" hente fra hennes debutEP What I Didn't Tell. I dag er hun ute med låten “Here We Go (Uh Oh)”. Dette er Cocos første musikk for året og en ny musikalsk retning. Siden gjennombruddet som ung Disney-stjerne, har Coco, nå 26 år, fortsatt å spille i filmer og er for tiden å finne i serien Bel-Air, som er en ny utgave av The Fresh Prince of Bel-Air. Kritikerroste Gracie Abrams har blitt hyllet som en av de mest overbevisende låtskriverne i sin generasjon. Hun har høstet lovord fra artister som Billie Eilish og Olivia Rodrigo og har Joni Mitchell som sitt forbilde. I fjor slapp hun debutalbumet Good Riddance og var med Olivia Rodrigo på hennes første del av Sour Tour. Nå følger hun opp med albumet The Secret of Us som slippes 21. juni. Første låt ut fr

Lukas Graham tilbake med ny musikk!2.5.2024 15:49:32 CEST | Pressemelding

Våre danske venner i Lukas Graham er tilbake med den nye låten “Cheat Code”. Dette er deres første nye utgivelse siden fjorårets 4 (The Pink Album). Med "Cheat Code" introduseres en ny, men nostalgisk lyd fra Lukas Graham, og er den første singelen fra kommende album. Den nye singelen er skrevet med den amerikanske låtskriveren Autumn Rowe og den nederlandske hitprodusenten Kizzo, kjent for sitt arbeid med Jon Batiste på det Grammy-vinnende albumet We Are. Kizzo har tidligere jobbet med artister som Usher, Dua Lipa, Jason Derulo og Ava Max. Vokalen til “Cheat Code” ble spilt inn foran et livepublikum på legendariske VEGA i København. I løpet av åtte dager og netter på rad ble fans invitert til å delta i studioopptakene live på scenen. Denne unike og intime live-opplevelsen, også kjent som "The Recording Experience", har ført til flere vokalopptak som kommer til å bli hørt på låter fra det nye albumet. Utgivelsen av "Cheat Code" kommer ett år etter 2023-utgivelsen av bandets mest autent

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye