Landbruksdirektoratet

Vis ekstra hensyn til reinsdyr i påsken

Del

I år er det en ekstra krevende beitesituasjon for mange reinsdyr. Det er derfor svært viktig at reinsdyrene får være i fred på beiteområdene. Så styr unna reinsdyr og hold hunder i bånd, oppfordrer Landbruksdirektoratet.

Reinsdyr som prøver å finne lav å beite på Finnmarksvidda.   Foto: Landbruksdirektoratet
Reinsdyr som prøver å finne lav å beite på Finnmarksvidda. Foto: Landbruksdirektoratet Landbruksdirektoratet

Det pågår en beitekrise, der reinsdyr sliter med å komme ned til beitet som følge av is og harde snølag. Store deler av Nordland, Troms og Finnmark er berørt av krisen.  Skal du til disse områdene i påsken, er det viktig å ta ekstra hensyn.

- Totalt er det cirka 110 000 reinsdyr som er berørt av beitekrisen. Dette betyr at dyrene er ekstra sårbare i påsken i år, sier Widar Skogan som er direktør for avdeling reindrift i Landbruksdirektoratet.

Styr unna

Sultne dyr har mindre krefter og er ekstra sårbare for forstyrrelser. Det er derfor viktig å ta ekstra hensyn, slik at man unngår å skremme dyrene.

- Skal du ut på vidda i påsken på scooter eller ski, er det viktig å ta hensyn til reinsdyrene. Hold avstand, hold hunder i bånd og møter du reinflokker, så snu eller kjør rundt, sier Skogan.

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

Landbruksdirektoratet gir faglige råd, iverksetter landbrukspolitikken og legger til rette for landbruket og matindustrien.

Følg pressemeldinger fra Landbruksdirektoratet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Landbruksdirektoratet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Landbruksdirektoratet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye