KLP

Global teknologileder Arm flytter inn i KLP-eide Teknostallen

Del

Arm Norway, som i utgangspunktet ble etablert gjennom oppkjøp av en NTNU-spinoff, vokser og flytter inn i KLP-eide Teknostallen i Trondheim. Selskapet har signert en leiekontrakt på 6 000 kvadratmeter kontorlokaler.

Illustrasjon: Teknostallen i Trondheim
Illustrasjon: Teknostallen i Trondheim

Arm Norway ble opprinnelig etablert gjennom oppkjøpet av NTNU-spinoffen Falanx, som ble kjøpt opp av Arm i 2006.

– Vi er veldig stolte over å ønske et så viktig globalt teknologiselskap med sterk tilstedeværelse i Trondheim velkommen til nye Teknostallen. Falanx hadde faktisk kontor her i den opprinnelige Teknostallen fra 2002 til 2005, og nå ønsker vi dem velkommen tilbake, sier Ruth Hege Havdal, administrerende direktør i KLP Eiendom Trondheim.

Verdensledende
Arm er en global teknologileder med hovedkontor i Cambridge, Storbritannia. Armteknologi bygger fremtiden for databehandling, og dens energieffektive prosessordesign og programvareplattformer har aktivert avansert databehandling i mer enn 280 milliarder brikker til dags dato.

Ettersom selskapet fortsetter å øke sin tilstedeværelse globalt, inkludert i Norge, trengte lokalteamet mer plass, og ønsket å finne nye lokaler i et fremtidsrettet og miljøbevisst kontorbygg som gir det rette miljøet for en sterk kultur og medarbeideropplevelse.  Flyttingen vil skje i to etapper, den første høsten i år, og resten når byggetrinn 2 er ferdigstilt høsten 2025.

Et miljø både på jobb og etter
Bjørnar Pedersen, ansvarlig for utleie i KLP Eiendom Trondheim, er glad for å ha selskapet tilbake på Teknostallen.

– Vi skal videreutvikle og nå skape et fellesskap på tvers av bedriftene, med liv i og rundt bygget også etter arbeidstid. Dette blir Trondheims nye innovasjonsknutepunkt, sier Pedersen.

Hans Norderud og Erlend Krogstad i DNB Næringsmegling, utleierådgivere for KLP, viser til at det er stor interesse for miljøbygg som Teknostallen.

– Vi vet at 9 av 10 brukere ønsker å leie kontorlokaler i miljøvennlige bygg neste gang de flytter. Vi tror betalingsviljen for miljøvennlige bygg vil øke, sier Norderud.

Fakta om Arm
• Grunnlagt 1990 i Cambridge i Storbritannia

• Verdensledende innen CPU-teknologi

• 99 prosent av alle smarttelefoner bruker Arm-baserte prosessorer

• 70 prosent av verdens befolkning bruker teknologi fra Arm

Fakta om Teknostallen
• Areal: Totalt 47.250 kvadratmeter fordelt på 6 etasjer

• Breeam Excellent Platinum Well og energiklasse A

• Byggetrinn 1: innflytting november 2023 – september 2024

• Byggetrinn 2: Innflytting i andre halvår 2025

• 200 meter løpebane på taket

• 700 sykkelplasser innendørs + 100 uteplasser

Kontaktperson: 

Ruth Hege Havdal
Administrerende direktør KLP Eiendom Trondheim
Tel: 911 42 585
e: rh@klp.no

Om oss

KLP er Norges største pensjonsselskap. Cirka 900.000 yrkesaktive og pensjonister har pensjonen sin i KLP. Selskapet eies av kommuner, fylkeskommuner, helseforetak og bedrifter som gir sine ansatte offentlig tjenestepensjon. I KLP er det å tenke samfunn, miljø og ansvarlige investeringer en del av den daglige driften.

Følg pressemeldinger fra KLP

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra KLP på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra KLP

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye