Statens vegvesen

Bussene skal fram - elbilene må vike

Del

Statens vegvesen og Oslo kommune fjerner midlertidig adgangen for elbiler til å kjøre i kollektivfeltene i Oslo og Akershus. 

Fra 6. mai vil det ikke lenger være tillat for elbiler å kjøre i kollektivfeltene på vegnettet i Oslo og Akershus. Det gjelder både kommunale veger, riks- og europaveger. Forbudet som blir gjeldene på både statlige og kommunale veger innføres som ett av flere tiltak for å legge til rette for kollektivtrafikken når Ring 1-tunnelene stenger 1. juli.
Fra 6. mai vil det ikke lenger være tillat for elbiler å kjøre i kollektivfeltene på vegnettet i Oslo og Akershus. Det gjelder både kommunale veger, riks- og europaveger. Forbudet som blir gjeldene på både statlige og kommunale veger innføres som ett av flere tiltak for å legge til rette for kollektivtrafikken når Ring 1-tunnelene stenger 1. juli. Knut Opeide/ Statens vegvesen Brukes med riktig kreditering

Vegvesenet stenger Ring 1 mens ombyggingen av Hammersborgtunnelen og oppgradering av Vaterlandstunnelen gjennomføres. Stengingen av Ring 1 vil føre til økt trafikk på vegnettet og det er behov for å legge bedre til rette for framkommeligheten for kollektivtrafikken.

Elbilfordelen fjernes midlertidig

Statens vegvesen og Oslo kommune vil derfor midlertidig fjerne adgangen for elbiler til å kjøre i kollektivfeltene i Oslo og Akershus i perioden tunnelene er stengt.

-Elbiler har kunnet kjøre i kollektivfelt i rushtidene når det er to eller flere i bilen. Denne fordelen blir nå tatt bort av hensyn til bussenes framkommelighet. Andelen elbiler i kollektivfeltene i rushtid er nå så stor at bussene blir betydelig forsinket, sier prosjektleder trafikk, i Statens vegvesen Halvard Gavelstad.

Omskiltingen på riks- og europaveger i Oslo og Akershus skjer i perioden 6.-7. mai.
Omskilting på de kommunale vegene vil starte samtidig og være ferdig innen 1. juli.
Skiltene gjelder fra den dagen de er satt opp.

-Det er viktig å sørge for best mulig flyt i kollektivtrafikken og en enhetlig regulering av kollektivfeltene på tvers av statlig og kommunal veg. Derfor velger også Oslo kommune å fjerne muligheten for elbiler å kjøre i kollektivfeltene på de kommunale vegene, sier Rune Gjøs, divisjonsdirektør i Bymiljøetaten.

For kollektivtrafikken og de reisende vil dette bety en bedre og mer forutsigbar hverdag.

-Vår jobb er å sørge for at folk kommer seg fram, og dette tiltaket er avgjørende for å sikre et effektivt og forutsigbart kollektivtilbud, sier Snorre Lægran, plandirektør i Ruter.

Før tunnelene stenger

Tiltaket settes i gang en tid før selve stengingen av Ring 1 slik at det vil være tid til å gjøre eventuelle justeringer før tunnelarbeidene starter. Midlertidig elbil-forbud i kollektivfeltene er ett av flere tiltak for å begrense privatbiltrafikken til Oslo sentrum og for å få flere til å reise kollektivt, sykle eller gå.

-Vi oppfordrer de som kan til å la bilen stå og heller reise kollektivt, sykle eller gå, sier prosjektleder trafikk, Halvard Gavelstad i Statens vegvesen.

Skilting og informasjon

Statens vegvesen vil skilte stengt Ring 1 på alle hovedveger inn mot sentrum. I tillegg brukes friteksttavler for å ytterligere å informere bilistene. God skilting og informasjon skal bidra til at færre kjører feil og må snu inne i sentrum.

Kontaktinformasjon Bymiljøetaten og Ruter:

Statens vegvesen/ Utbygging
Halvard Gavelstad
Prosjektleder trafikk, Ring 1-prosjektet
Halvard.gavelstad@vegvesen.no
926 64 092

Oslo kommune Bymiljøetaten
presse@bym.oslo.kommune.no
Pressevakt: 948 74 956

Ruter
Presse@ruter.no
Pressevakt: 400 01 518

Kontakter

Bilder

Rune Gjøs, divisjonsdirektør i Bymiljøetaten
Rune Gjøs, divisjonsdirektør i Bymiljøetaten
Last ned bilde
Halvard Gavelstad, prosjektleder trafikk Statens vegvesen Utbygging
Halvard Gavelstad, prosjektleder trafikk Statens vegvesen Utbygging
Last ned bilde
Snorre Lægran, divisjonsdirektør Ruter
Snorre Lægran, divisjonsdirektør Ruter
Last ned bilde

Lenker

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye