NHO Byggenæringen inn i juryen til Norges Hyggeligste Håndverker

Del

– Norges Hyggeligste Håndverker jobber med å heve håndverksbransjens omdømme i Norges befolkning. Dette bransjeløftet ønsker vi naturligvis å være med på, sier administrerende direktør i NHO Byggenæringen, Nina Solli. 

Det er en ære å bli spurt om jurydeltakelse, sier Nina Solli, administrerende direktør i NHO Byggnæringen
Det er en ære å bli spurt om jurydeltakelse, sier Nina Solli, administrerende direktør i NHO Byggnæringen

22. april 2024 starter jakten på Norges Hyggeligste Håndverker for åttende året på rad, og nå er det klart at NHO Byggenæringen er med som samarbeidspartner og jurymedlem.

– Kåringens fokus på positive historier og gode rollemodeller er svært viktig for å påvirke mammaene og pappaene der ute. De må i større grad snakke positivt om yrkesfag, slik at ungdommen vurderer dette når de velger karrierevei i livet, sier Solli. – Ved å delta i juryen ønsker vi å bidra til å sikre at finalister og vinnere i kåringen er gode forbilder for den oppvoksende slekt. Det er en ære å bli spurt om jurydeltakelse og jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet, avslutter Solli

Administrerende direktør i Mittanbud, Håvard Bungum, er både jurymedlem og initiativtaker til Norges Hyggeligste Håndverker. Han ønsker Nina Solli velkommen til kåringen:

– Vi gleder oss til samarbeidet med NHO Byggenæringen. Håndverksbransjen har store utfordringer med å sikre nok fagfolk både på kort og lang sikt. Vi mener det er avgjørende at de ledende aktørene i bransjen samarbeider tettest mulig for å styrke rekrutteringen til yrkesfagene. Det å fortelle de positive historiene fra bransjen og vise frem fine rollemodeller gjennom Norges Hyggeligste Håndverker er et viktig bidrag til dette, sier Bungum.

Håndverksbransjens største og viktigste kåring

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverksbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverksfagene. Kåringen fokuserer på positiv historiefortelling gjennom å løfte frem gode rollemodeller. Målet er å inspirere ungdom og voksne, samt styrke rekrutteringen til yrkesfagene i Norge.

I 2023 kom det inn over 3800 nominasjoner og 277 000 stemmer. Prosjektleder for kåringen Benjamin Husstad-Nedberg forteller at man har truffet en nerve i befolkningen, og har stor tro på at kåringen bare vil fortsette å vokse. 

– Norges Hyggeligste Håndverker engasjerer veldig – både hos håndverkerne og blant befolkningen for øvrig. At vi har fått inn over 10 000 nominasjoner og nesten to millioner stemmer på syv år sier jo det meste om hvor mye denne kåringen engasjerer, sier Husstad-Nedberg. 

Han mener kåringen er viktig med tanke på bransjens omdømme og rekruttering til håndverksfagene.

– Kjernen i Norges Hyggeligste Håndverker handler om å løfte frem alle de dyktige og hyggelige håndverkerne vi har her i landet, og gi dem oppmerksomheten de fortjener. Vi har gitt folk muligheten til å hylle håndverkerne, og den sjansen er det svært mange som har benyttet seg av, avslutter Husstad-Nedberg. 

________________________________________

Om Norges Hyggeligste Håndverker

  • Norge vil innen 2030 mangle 100 000 fagarbeidere, ifølge SSB. Å styrke håndverksbransjen er derfor et viktig samfunnsoppdrag. 

  • Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverksbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverksfagene. Kåringen fokuserer på positiv historiefortelling gjennom å løfte frem gode rollemodeller. Målet er å inspirere ungdom og voksne, samt styrke rekrutteringen til yrkesfagene i Norge.

  • Norges Hyggeligste Håndverker ble startet av mobilselskapet Talkmore (tidligere Dipper) og Mittanbud i 2017, og drives sammen med sentrale aktører i håndverksbransjen

  • Kåringen arrangeres for åttende år på rad i 2024. Fra 22. april er det åpent for nominasjoner, og prisutdelingen finner sted i september 

  • Rekkevidde: ca. 3 millioner nordmenn

  • Kjennskap: 56% i befolkningen, 80% blant håndverkerne

  • Engasjement: over 3800 nominasjoner og 277 000 stemmer (tall fra 2023)

  • Media: generer 200+ presseoppslag per år

________________________________________

For mer informasjon, kontakt: 

Nina Solli

nina.solli@nhobyggenaringen.no 

+47 976 62 773

Administrerende direktør, NHO Byggenæringen

Håvard Bungum

havard.bungum@schibsted.com 

+47 920 22 343

Administrerende direktør, Mittanbud

Benjamin Husstad-Nedberg

Benjamin.husstad-nedberg@schibsted.com

+47 920 22 343

Prosjektleder, Norges Hyggeligste Håndverker

 

Kontakter

Bilder

Håvard Bungum, administrerende direktør Mittanbud
Håvard Bungum, administrerende direktør Mittanbud
Last ned bilde

Om oss

Mittanbud ble startet i 2009 og er Norges største anbudstjeneste. Vi formidler anbud til over 30 000 leverandører over hele landet, basert på forbrukerens beskrivelse av jobben og hvor i landet arbeidet skal utføres. Hver uke sender vi ut 5 000 nye jobber til bedriftene i tjenesten.

Følg pressemeldinger fra Mittanbud

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Mittanbud på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Mittanbud

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye