Mattilsynet

Mattilsynet opphever alle restriksjoner etter fugleinfluensa i Lund i Rogaland

Del

Den 18. februar ble det påvist fugleinfluensa i et kommersielt fjørfehold i Lund kommune. Mattilsynet innførte raskt soner med tiltak for å hindre at smitten skulle spre seg.

-Vi har heldigvis ikke fått flere tilfeller av sykdommen blant fjørfe i fangenskap, og sonene kan derfor fjernes igjen, sier regiondirektør i sør og vest Lise Petterson.  

-Vår opplevelse er at samarbeidet med de berørte har fungert godt, også i denne runden med fugleinfluensa. De tar smittevern på stort alvor, for å hindre at denne alvorlige sykdommen skal spre seg til flere dyr.  

Økt risiko med vårtrekket 

Selv om sonene med portforbud for fjørfe nå er opphevet, er det ingen grunn til å senke skuldrene helt. Vårtrekket er i gang, og med det øker risikoen for fugleinfluensa.  

-Vi vet ikke hvordan smitten kom inn i det kommersielle dyreholdet denne gang heller, men vi vet at fugleinfluensa sirkulerer blant ville fugler i Norge, sier Petterson, som har en klar oppfordring til alle som driver med fjørfe:  

-Gjør det du kan for å beskytte dyra dine mot smitte – enten du driver profesjonelt eller har høner i hagen. Tenk godt smittevern!  

­  Fugleinfluensa | Mattilsynet

Kontakter

Mediehenvendelser: Mattilsynets pressevakt (kl. 08.00 - 22.00, ikke SMS. Etter arbeidstid og i helger besvares i utgangspunktet kun hastesaker.)

Tel:469 12 910pressevakt@mattilsynet.no

Andre henvendelser: Mattilsynets sentralbord

Vintertid: 09:00-11:00 og 12:00-15:00
Sommertid: 09:00-11:00 og 12:00-14:30 (15. mai til 15. september)

Tel:22 40 00 00postmottak@mattilsynet.no

Om oss

Mattilsynet er eit statleg, landsdekkjande forvaltingsorgan som er med på å sikre forbrukarane trygg mat og trygt drikkevatn. Vi skal fremje folke-, plante- , fiske- og dyrehelse, miljøvennleg produksjon og etisk forsvarleg hald av fisk og dyr. Mattilsynet har også oppgåver i høve til kosmetikk og legemiddel og fører tilsyn med dyrehelsepersonell.

Mattilsynet sine roller er å utarbeide framlegg til, forvalte og rettleie om regelverk, føre eit risikobasert tilsyn, formidle informasjon og kunnskap og ha beredskap. Mattilsynet skal gi faglege råd til Landbruks- og matdepartementet, Nærings-og fiskeridepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet.

Følg pressemeldinger fra Mattilsynet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Mattilsynet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Mattilsynet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye