NAF

Motorsyklistene er glemt av regjeringen

Del

Få målrettede tiltak for å få bukt med motorsykkelulykkene. Det er dommen fra NAF etter fremleggelsen av Nasjonal transportplan. - Regjeringen har glemt norske motorsyklister, sier Jan Harry Svendsen, leder i NAF MC.

Videreføring av informasjonskampanjer, tiltak rettet mot førerutvikling og videreføring av forskningsprosjektet som registrerer hvordan motorsyklister bruker blikket er hovedpunktene for å få bukt med MC-ulykker i Nasjonal Transportplan som ble lagt frem i dag. 

- Satsingen på MC-sikkerhet er oppsiktsvekkende svak og viser at regjeringen ikke prioriterer å få bukt med ulykkene. Det skremmer oss, når vi vet at faren for å bli drept eller hardt skadd på motorsykkel er 25 ganger høyere enn hva den er når man kjører bil. 

I planen åpnes det imidlertid for å øke innsatsen mot ekstremadferd. 

- Økt kontrollvirksomhet og en målsetning om å øke innsatsen mot ekstrem råkjøring er bra, men samtidig vet vi at veldig mange av ulykkene på MC skjer i helt normale hastigheter. Derfor er det skuffende at man i NTP ikke har mer målrettede tiltak for å få bukt med alvorlige motorsykkelulykker som skjer innenfor systemgrensene, sier Svendsen. 

Totalt omkom 20 motorsyklister på norske veier i 2023. Av alle omkomne utgjorde motorsykkel og moped om lag 20 prosent av alle trafikkdrepte. 

Kontakter

Om oss

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med nærmere 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 67 lokalavdelinger, 450 ansatte og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg pressemeldinger fra NAF

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NAF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye