AF Gruppen

Fundamenteringsoppdrag på nye E8 i Troms

Del

Fundamentering AS (FAS), et selskap i AF Gruppen, har inngått kontrakt med Metrostav Norge for fundamenteringsarbeidene på Ramfjordbrua i Troms. Byggherre er Statens vegvesen. Kontrakten har en verdi på ca. MNOK 100 ekskl. mva.

Nye E8 på strekningen Sørbotn–Laukslett skal gi en mer fremkommelig, kortere og sikrere innfartsveg til Tromsø.
Nye E8 på strekningen Sørbotn–Laukslett skal gi en mer fremkommelig, kortere og sikrere innfartsveg til Tromsø. Statens vegvesen

Kontrakten omfatter pelearbeider, herunder ramming av stålpeler og boring av stålkjernepeler. Fundamenteringsarbeidet vil bli utført fra lektere og fra land. 

Nye E8 på strekningen Sørbotn–Laukslett skal gi en mer fremkommelig, kortere og sikrere innfartsveg til Tromsø. Den nye Ramfjordbrua vil ha en lengde på ca. 800 meter.

- Dette er et viktig og spennende oppdrag for oss, og viser at vi har den riktige kompetansen til å utføre krevende arbeider på sjø. Vi er svært fornøyde med at Metrostav Norge har valgt FAS til dette prosjektet, sier Geir-Vidar Sørheim, daglig leder i Fundamentering AS. 

Planlagt oppstart er april 2024 og ferdigstillelse av hele prosjektet er i 2027.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Nye E8 på strekningen Sørbotn–Laukslett skal gi en mer fremkommelig, kortere og sikrere innfartsveg til Tromsø.
Nye E8 på strekningen Sørbotn–Laukslett skal gi en mer fremkommelig, kortere og sikrere innfartsveg til Tromsø.
Last ned bilde

Om AF Gruppen

AF Gruppen er et prosjektbasert entreprenør- og industrikonsern, formet av entreprenørånd og gjennomføringskraft. Konsernet omsatte for 30,5 mrd kroner i 2023 og har i dag ca. 6000 medarbeidere. AF Gruppen er notert på Oslo Børs (AFG).

Vår virksomhet er inndelt i følgende områder: Anlegg, Bygg, Betonmast, Eiendom, Energi og Miljø, Sverige og Offshore. 

Følg pressemeldinger fra AF Gruppen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra AF Gruppen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra AF Gruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye