NUPI - Norsk Utenrikspolitisk Institutt

Presseinvitasjon: NATO 75 år

Del

Torsdag 4. april fyller NATO 75 år. I den anledning ønsker DNAK, IFS, YATA og NUPI å invitere til jubileumsseminar med innledinger av statsminister Jonas Gahr Støre og Finlands tidligere president Sauli Niinistö.

NATO betegnes ofte som den mest vellykkede alliansen i historien. Ved 75-årsdagen står imidlertid alliansen overfor store utfordringer. Det er krig i Europa og Midtøsten, og usikkerheten knyttet til USAs rolle i alliansen dersom Donald Trump blir gjenvalgt, er større enn den noen gang har vært. 

Hvor går veien videre for NATO? Vil viljen og evnen til å tilpasse, og dermed beholde, alliansen fortsette de neste 75 årene? Og mer lokalt: Hva betyr den nordiske NATO-utvidelsen for norsk NATO-politikk? Dette er tema vil vi diskutere på jubileumsseminaret i Gamle Logen i Oslo 09.00 - 12.30 torsdag 4. april. 

Statsminister Jonas Gahr Støre og tidligere president i Finland, Sauli Niinistö, deltar på markeringen.

I første paneldiskusjon skal en rekke eksperter snakke om veien videre for NATO. Deretter diskuterer representanter for ungdomspartiene betydningen for NATO for norsk sikkerhet, og hvordan Norge skal inntrette seg. 

Arrangementet er nå fulltegnet, men presse som ønsker å delta kan ta kontakt med kommunikasjonsrådgiver Ane Teksum Isbrekken eller Marie Furhovden (NUPI).

Arrangementet er et samarbeid mellom Den norske Atlanterhavskomité (DNAK), Institutt for forsvarsstudier (IFS), Youth Atlantic Treaty Association Norway (YATA) og Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI). 

Kontakter

Lenker

Om oss

NUPI tilbyr tjenester innen forskning, analyse og utredning, i tillegg til undervisningsrelaterte tjenester rettet mot skolen.

Følg pressemeldinger fra NUPI - Norsk Utenrikspolitisk Institutt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NUPI - Norsk Utenrikspolitisk Institutt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NUPI - Norsk Utenrikspolitisk Institutt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye