Statens vegvesen

Stangeland Maskin skal bygge siste etappe på sykkelstamvegen

Del

Tre lokale entreprenører var prekvalifisert til å konkurrere om å bygge den siste store sykkelstamvegen-kontrakten mellom Stavanger og Sandnes. 

–  De siste ukene har vi gått igjennom tilbudene til de tre deltagerne og kommet fram til at det tilbudet som har det beste forholdet mellom kvalitet og pris er tilbudet fra Stangeland Maskin AS, sier prosjektleder Kari Smådal Turøy.

Etter avgjørelsen er det en periode på minimum ti dager før kontrakten på 310 145 431 kroner kan signeres. På grunn av påsken er denne utvidet til 15 dager.

– Kort tid etter signeringen kan vi starte samhandling med entprenøren, og går alt etter planen er oppstart i mai i år, sier prosjektlederen.

Disse tre var prekvalifisert:

  • Stangeland Maskin AS
  • Risa AS
  • Bjelland AS

Den siste strekningen av totalt fire er 2,6 kilometer. Det skal bygges en stor betongbru over Helmer Hansensgate, ny undergang i Auglendsveien og innredning av den ferdig utsprengte sykkeltunnelen inngår i kontrakten, som er en utførelsesentreprise, med prekvalifisering og forhandling. I forbindelses med arbeidet vil det bli nedsatt fartsgrense og tidvis omlegging av trafikken på E39 forbi anleggsområdet og omlegging av gang- og sykkelveger inne i området.

Dette er siste etappe av Sykkelstamvegen mellom Stavanger og Sandnes, som etter planen skal åpnes i 2026. I mai åpnes den nest siste etappen mellom Stavanger grense og Oalsgata i Sandnes, da kan 10 kilometer av den 13 kilometer lange Sykkelstamvegen tas i bruk.

Kontakter

Bilder

Kari Smådal Turøy, prosjektleder i Statens Vegvesen, utenfor tunnel.
Kari Smådal Turøy
Last ned bilde
Illustrasjonsbilde av den nye sykkelstamvegen.
Illustrasjonsbilde av den nye sykkelstamvegen.
Last ned bilde

Lenker

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye