Volkswagen Nyttekjøretøy

Her er Volkswagen ID. Buzz GTX

Del

Helelektriske Volkswagen ID. Buzz GTX byr på stor plass for 5, 6 eller 7 personer og bagasje, 4MOTION firehjulsdrift og rask ladehastighet. – Den perfekte familiebilen har nå blitt enda bedre, sier Fredrik Matheson.

Volkswagen ID. Buzz hadde verdenspremiere i 2022, og har blitt godt mottatt i det norske markedet. Nå legges en ny utgave av ID. Buzz til i personbil-porteføljen med nye ID. Buzz GTX.

- Vi har sett god interesse for ID. Buzz Pro, hvor det er registrert nærmere 2.000 biler siden verdenspremieren. Nå utvider vi ID. Buzz-familien med ID. Buzz GTX, og den perfekte familiebilen blir nå enda bedre, sier Fredrik Matheson, direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy i Harald A. Møller AS.

To varianter
Volkswagen ID. Buzz GTX kommer i to utgaver – med standard og lang akselavstand. Begge kommer med 340 hestekrefter og 4MOTION firehjulsdrift. Bilen er antatt å gjøre unna 0-100 kilometer i timen på 6,5 sekunder. ID. Buzz GTX er også utstyrt med forvarming av høyvoltsbatteriet, og begge varianter har ladetid fra 10-80 % på under rundt 26 minutter under optimale forhold.

Utgaven med standard akselavstand har 79 kWh høyvoltsbatteri (84 kWh brutto), hurtiglading på inntil 185 kW under optimale forhold, mulighet for 5 eller 6 seter og bagasjevolum på inntil 1.121 liter, eller inntil 2.123 liter med setene nedslått.

Utgaven med lang akselavstand (250 mm lengre enn standard versjon) kommer med 86 kWh-batteri (91 kWh brutto) som gir hurtiglading på inntil 200 kW under optimale forhold. Det er mulighet for 5, 6 eller 7 seter, og bagasjevolum på inntil 1.340 liter eller inntil 2.469 liter med setene nedslått.

Begge utgavene har andleding for å justere setene på andre seterad i lengderetning, og får økt hengervekt sammenlignet med Pro-utgaven.

Godt utstyrt
GTX er benevnelsen for toppmodellene i Volkswagens ID.-familie, og er uansett modell godt utstyrt i standardutgave. ID. Buzz GTX er første ID. Buzz-modell hvor Head up-display er tilgjengelig. Stemmestyrings-assistenten IDA er også på plass og kraftig forbedret, hvor ChatGPT er integrert.

ID. Software 5.2 er på plass, og sammen infotainment-skjermen som nå er økt til 12,9 tommer sørger dette for en mer intuitiv, enklere og bedre brukeropplevelse. IQ.LIGHT Led Matrix hovedlykter er også standardutstyr.

GTX-kjennetegn
ID. Buzz GTX har flere kjennetegn som går igjen hos sine GTX-søsken i ID.-familien. Den særegne støtfangeren foran med de gjenkjennbare kjørelysene, flere paneler i sort høyglans og sorte GTX-emblemer er alle gjenkjennbare på tvers av modeller. ID. Buzz GTX kommer som standard i fargen «Cherry red», som er eksklusiv for ID. Buzz GTX. Bilen kommer også med 20-tommers "Solna"-felger som standard.

Innvendig underbygger mørke toner det sportslige preget, og ID. Buzz GTX kommer eksklusivt med sort taktrekk. GTX-logo i setene, røde kontrastsømmer og GTX-logo på rattet er også på plass.

- Salget av bilen starter i løpet av sommeren, og de første bilene vil ankomme andre halvår. Vi gleder oss til et nytt ID. Buzz-tilskudd, sier Matheson. 

Firehjulsdrift også for ID. Buzz Cargo
Volkswagen ID. Buzz Cargo er svært populær, og har etablert seg som Norges mest solgte varebil. I løpet av året vil også denne komme med 4MOTION firehjulsdrift, og salget av denne starter samtidig som ID. Buzz GTX.

- Vi har levert ut over 4.500 ID. Buzz Cargo til norske kunder, og vi ser frem til å kunne tilby også denne med 4MOTION. Bilen vil også få forvarming av batteriet og økt ladehastighet, noe vi vet at norske kunder vil sette pris på, avslutter Matheson.

Volkswagen Nyttekjøretøy selger også fossile biler, og modellutvalget består i tillegg til helelektriske ID. Buzz av Caddy Cargo, Crafter og Amarok. I tillegg kommer Transporter i ny utgave med både diesel-motor og elektrisk drivlinje.

Kontakter

Bilder

Lenker

Følg pressemeldinger fra Volkswagen Nyttekjøretøy

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Volkswagen Nyttekjøretøy på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Volkswagen Nyttekjøretøy

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye