MFU fattet 2 vedtak i 2023 der emballasje stod sentralt

Del

Begge sakene ledet til fellelse, og viser at selv om annonsøren i utgangspunktet står fritt med hensyn til utforming av selve produktet og emballasjen, vil denne utformingen ha betydning for hvilke medier og virkemidler som annonsøren kan ta i bruk.

I sak 14/2023 ble annonsøren frifunnet for én emballasje, men felt for en annen. Grunnlaget var at det ene produktet inkl. emballasje var mer barnerettet enn det andre.

I sak 15/2023 ble det lagt til grunn at produktene inkl. emballasje var barnerettet, og at dette ledet til at handlingsrommet vedrørende medier og virkemidler var begrenset. Utvalget la til grunn at aldersgrensen på 18 år for den konkurransen som ble markedsført på emballasjen, hadde begrenset relevans.

Kontakter

Bilder

Lenker

Følg pressemeldinger fra MFU - Matbransjens Faglige Utvalg

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MFU - Matbransjens Faglige Utvalg på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MFU - Matbransjens Faglige Utvalg

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye