Offshore Norge

Havvindauksjonen – nå er vi i gang!

Del

Den første havvind-auksjonen på norsk sokkel er avgjort. Dette er Offshore Norges første reaksjoner.

Hildegunn T. Blindheim, administrerende direktør i Offshore Norge
Hildegunn T. Blindheim, administrerende direktør i Offshore Norge Mats Bakken
  • Det er gledelig at Parkwind og Ingka Investments i dag har vunnet auksjonen for Sørlige Nordsjø II. Dette er startskuddet og en stor merkedag for havvindindustrien i Norge. Når vi vet at rammebetingelsene for å bygge ut Sørlige Nordsjø II har vært krevende, så er det ekstra hyggelig at vi har selskaper på som ønsker å bygge ut det første store havvindprosjektet på norsk sokkel, sier Hildegunn T. Blindheim administrerende direktør i Offshore Norge som organiserer havvindselskaper på norsk sokkel.   

  • Helt siden de første områdene for havvind ble utlyst i mars i fjor har vi sett frem til denne auksjonen som er startskuddet for storstilte havvindutbygginger på norsk sokkel. Utbygging av Sørlige Nordsjø II vil være sentralt for å forsyne Norge med fornybar energi, og havvind har alle forutsetninger for å bli en viktig ny offshoreindustri i Norge, fortsetter hun.  

Kontakter

Om Offshore Norge

Offshore Norge er en arbeidsgiver- og interesseorganisasjon for selskaper som driver på norsk sokkel

Følg pressemeldinger fra Offshore Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Offshore Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Offshore Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye