Asplan Viak

Skal gjøre ombruk enklere med Delio

Del

– Vi ville lage en digital løsning som gjør det enkelt for utbyggere, rådgivere og arkitekter å oppfylle kravene til ombruk i prosjekter, sier prosjekteier Karen Skaali i Asplan Viak. Resultatet ble Delio, et verktøy som nå lanseres for alle aktører i byggebransjen.

Karen Skaali holder en pc foran seg og smiler.
Prosjekteier Karen Skaali i Asplan Viak forteller at Delio gir deg en mest mulig effektiv registrering av ombruksmaterialer og -møbler på mobil eller web mens du er i felt. Foto: Birgit Fostervold, Asplan Viak

Ombruk blir stadig mer aktuelt, og etter at det kom nye krav til ombrukskartlegging i TEK 17 sommeren 2023, har behovet for gode, nyttige og ikke minst enkle kartleggingsverktøy blitt enda mer etterspurt.

Erfaring fra ombruk i over 100 prosjekter

Ombruk kan være både tidkrevende og kostbart. Asplan Viak hadde allerede en digital løsning utviklet av egne rådgivere som jobbet med ombruk for ulike offentlige og private aktører. Basert på erfaring fra bruk av denne løsningen i over 100 prosjekter, ble verktøyet Delio utviklet – og nå blir det tilgjengelig for alle som skal oppfylle ombrukskrav i et byggprosjekt. Det gjelder både entreprenører med store, permanente behov, en arkitekt på et enkeltprosjekt eller en eier av et bygg som skal rives.

–  Delio skal være enkelt å bruke uansett hvilken fagbakgrunn du har. Verktøyet hjelper deg med en mest mulig effektiv registrering av ombruksmaterialer og -møbler på mobil eller web i felt, og gjør det samtidig veldig enkelt å bearbeide informasjonen i ettertid, forklarer Karen Skaali.

Enkelt for brukeren

– På den måten sørger Delio for at du sparer tid gjennom hele prosessen med kartlegging og ombruksvurdering, sier Skaali. Målet vårt har hele tiden vært å gjøre dette så enkelt som mulig for brukeren.

Ved hjelp av Delio kan du organisere lokasjoner, prosjekter og ombruksmaterialer og -møbler på en måte som gjør at du og teamet ditt kan bearbeide og dele informasjonen.

– Delio lar deg også enkelt invitere inn interne og eksterne samarbeidspartnere slik at alle får full oversikt over tilgjengelige materialer og møbler, forklarer Skaali.

Oppfyller krav

Rapporten du sitter igjen med etter å ha brukt Delio, oppfyller de nye dokumentasjonskravene til ombrukskartlegging i TEK 17, og kan også brukes som dokumentasjon i forskjellige ordninger som BREEAM-NOR, FutureBuilt og Svanemerket.

– Vi opplever ganske mye usikkerhet blant våre kunder og generelt i bransjen når det gjelder nye krav og hvordan man oppfyller dem. Det har vært helt avgjørende for oss at Delio skal svare på dette, og sikre at du gjør det du skal i en ombrukskartlegging.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Asplan Viak er et av Norges ledende rådgivningsselskaper innen plan, arkitektur- og ingeniørfag. Vi er alltid helhetlige i vår tilnærming og forretningsmodellen vår baserer seg på vår kompetanse innen alle faser av et prosjekt. Vi mener de mest nyskapende og bærekraftige løsningene oppstår gjennom tverrfaglighet og ikke ved å jobbe med hvert enkelt fag isolert. Alt vi leverer skal være fremsynt, varig og helhetlig. Asplan Viaks kompetanse finner du fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. Våre medarbeidere er tilstede over hele landet, fordelt på 32 kontorer.

Følg pressemeldinger fra Asplan Viak

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Asplan Viak på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Asplan Viak

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye