Norges idrettsforbund

Påminnelse: Pressen inviteres til idrettsfest på Lillehammer denne uka

Del

Denne uka inviterer Norges idrettsforbund, Norges Skiforbund og Olympiaparken til idrettsfest på Lillehammer. Hele tre arrangementer går av stabelen samtidig, og bredden i norsk idrett og idrettsglede for alle skal vises fram gjennom NM-veka, Norgesleker og SKI NM. Minner om søknadsfrist for presseakkreditering mandag 18. mars.

Klatring og innebandy for utviklingshemmede, hundekjøring, snørugby, telemark og randonee er noen av idrettene vi vil se på Lillehammer om få dager. Bildecollage: NIF
Klatring og innebandy for utviklingshemmede, hundekjøring, snørugby, telemark og randonee er noen av idrettene vi vil se på Lillehammer om få dager. Bildecollage: NIF

 Å samle NM-veka, Norgesleker og SKI NM på Lillehammer er en unik mulighet til å feire mangfoldet i idretten og vise fram våre fantastiske utøvere. Vi ser frem til å ønske utøvere og publikum velkommen til flere dager med spennende og inspirerende konkurranser, sier idrettspresident Zaineb Al-Samarai.

SKI NM begynner allerede tirsdag 19. mars og avsluttes 24. mars. Her konkurreres det i telemark, randonee, kombinert, hopp og langrenn.

NM-veka går av stabelen fra 21. til 24. mars. NM-veka er et fellesarrangement hvor det kåres en rekke norgesmestre i mange idrettsgrener. I år konkurreres det i badminton, bordtennis, breaking/hiphop, fluekasting, hundekjøring, klatring, snørugby og kortbane (skøyter).

Norgesleker starter 21. mars og varer til 24. mars. Norgesleker arrangeres for første gang, og er en nasjonal idrettskonkurranse for utøvere med utviklingshemming. Idrettene det konkurreres i er langrenn, alpint, truger (friidrett), kortbane (skøyter), klatring og innebandy. For mediehus som skulle ønske å dekke dette så sitter vi på mange gode historier som vil formidles ved interesse.

Akkreditering/påmelding

Presse / media må søke om akkreditering for å være til stede på arrangementene. Søknadsskjema gjelder for alle tre arrangementene. Søknadsfrist er mandag 18. mars.

Benytt søknadsskjema her.

Presserom

Det vil være tilgjengelig noen arbeidsrom for pressen på arenaen.

Olympiaparken er vertskap

Det er Idrettsforbundet, som sammen med Norsk Tipping, NRK og særforbundene er arrangør for NM-veka. Norgesleker arrangeres av Idrettsforbundet sammen med de ulike særforbundene som deltar. Arrangementet mottar finansiell støtte fra Telenor. Skiforbundet arrangerer SKI NM. Olympiaparken er lokal arrangør for alle tre arrangementene med flere lokale skiklubber involvert.

– Å være vertskap for tre så betydningsfulle arrangementer samtidig er en ære. Vi gleder oss til å vise frem Lillehammers fantastiske fasiliteter og gjestfrihet, sier Per Olav Andersen, direktør i Olympiaparken.

Skipresident Tove Moe Dyrhaug gleder seg også til idrettsfest på Lillehammer.

– For Skiforbundets idretter arrangeres NM etter World Cup-sesongene tradisjonelt på ulike steder og plasser i Norge. Nå blir vi en del av et større fellesskap. Vi gleder oss til denne uka med så mange idretter involvert, sier skipresident Tove Moe Dyrhaug.

For mer informasjon, besøk arrangementenes offisielle nettsteder:

Se hele programmet her.

Kontakter

Pressevakt NIF

(Hverdager 16.00-23.00, lør/søn 09.00-23.00)

Tel:+47 22565688

Følg pressemeldinger fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges idrettsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye